dijous, 2 de gener del 2014

El més consultat a Onadaedicions.com durant desembre

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de desembre.

FICCIÓ

1. Un cabdell de fil màgic. Una de les últimes novetats que ha vist el ja passat any 2013 obre l'escalafó. Judit Robert i Evelyn Roca ens apropen una història plena de màgia i tendresa, il·lustrada amb un esclat de colors que reflecteixen el pas de les estacions. A més, el llibre incorpora una versió en anglès així com propostes de jocs i receptes.

2. Sí, podem? La novel·la de Marc Pallarès ha estat un dels títols més reeixits en el darrer trimestre i aspira a començar 2014 amb encara més força, gràcies a un relat àgil i amè, personatges curosament treballats i una temàtica ben actual i arrelada al territori, una interessant proposta que ve avalada amb el Premi Llorenç de Villalonga de narrativa - Ciutat de Palma.

3. Cròniques des de l'infern. Manel Alonso reemprendrà la gira de presentacions aquest mes de gener, aplegant-se fins Castelló, Almenara, Gata de Gorgos i Cocentaina, de manera que prosegueix el camí que des de principis d'estiu a dut les seues cròniques per bona part de les comarques valencianes i més enllà. Amb unes crisis que no volen marxar, els articles de l'autor puçolenc contribueixen a la reflexió de com hem arribat a on hi som.

4. Vitis vinifera cataloniae. Després de les novetats, temps per a un clàssic. Des de l'estiu de l'any 2011, el llibre de Vicent Palatsí ha esdevingut una referència de la col·lecció Narratives, tot gaudint d'un ample ressò gràcies a la seua original temàtica, relats eròtics i enològics i a les seues presentacions que maridaven vi i literatura.
 
5. La promesa del gal·lés. Més Narratives. Si ja hem vist una proposta de la campanya de Nadal i altra de la d'estiu, ara és el moment de l'obra que va sonar per les voltes de Sant Jordi. Des de València, Ivan Carbonell, escriptor emergent, va relacionar la nostra terra amb un altre país, Gal·les, a partir d'una apassionant història carregada d'aventures, misteris i cultura mil·lenària.

NO FICCIÓ

1. Antologia de Joan Fuster. En l'apartat de No ficció, la cuina deixa lloc a l'assaig en el darrer escalafó de l'any. A principis del mateix, es publicava aquesta selecció de textos d'un dels intel·lectuals de referència, Joan Fuster, tan imprescindible com el títol de la col·lecció que encetava el volum.  L'antologia ha anat a càrrec del professor Vicent Terol i està pensada especialment per a les aules.

2. La pastisseria i la cuina de la garrofa. El pas del temps no perdona, i pràcticament sense temps per a pensar-s'ho, ja han transcorregut dos anys des de l'estrena d'aquest exitós receptari. Un període en el qual ha gaudit de l'interés de la crítica i del públic, com fa palesa la contínua presència en aquestos rànquings. El treball de Fundació Alícia i altres restauradors, cuiners i pastissers, sens dubte, ja ha esdevingut un clàssic de la literatura gastronòmica catalana.

3. La Santantonada de Forcall. La festivitat de Sant Antoni, al bell mig del gener, és una de les celebracions més populars a les terres valencianes, i d'entre d'elles, hi destaca sobremanera la que hi té lloc al Forcall, a la comarca dels Ports. És creixent l'interés que hi desperta un esdeveniment que arrossega segles d'història i que conjuga la natura, el foc, la gastronomia i la diversió. Per aquest motiu no hi sorpren que hi entre a la llista aquesta obra que explora la festa forcallana, realitzat a l'any 2011 per Juan Manuel Segura.

4. Pista Hitz, la mirada d'un enginyer. Una altra de les novetats que tancaven el 2013. El llibre ebrenc d'aquest Nadal és una selecció de fotografies que hi va realitzar l'enginyer suís Karl Stefan "Pista" Hitz, durant la seua estada a les Terres de l'Ebre i en especial al Delta, als anys 1925 i 1926, mentre la construcció de Lo Carrilet. Albert Curto i Laura Tienda, de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre, han seleccionat i descrit unes imatges històriques i patrimonials que ens retornen gairebé un segle enrere.

5. La cuina de la carxofa de Benicarló. Aquesta obra també és de temporada. De cara al canvi d'any ja comencen a arrancar motors l'organització dels actes que composaran la Festa de la Carxofa de Benicarló, que se celebra entre gener i febrer a aquesta ciutat del Maestrat. A l'any passat es va presentar aquest receptari que recull una vintena de propostes dels membres de l'Agrupació de Restaurants de Benicarló per tal de traure-li tot el partit a aquest producte amb Denominació d'Origen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada