dijous, 2 de gener del 2014

Vicent Terol parla sobre Joan Fuster, a Potries

A mitjans del passat desembre, el professor Vicent Terol va oferir una conferència al voltant de la figura de Joan Fuster a l'Ajuntament de Potries, a la comarca de la Safor. L'Associació Cultural Casa Clara, d'aquesta localitat, ha publicat una crònica de l'acte en el seu blog, en el qual ha destacat algunes aportacions de Terol, coneixedor de l'obra del suecà i que ha plasmat en obres com l'"Antologia de Joan Fuster" que va publicar Onada a principis de l'any 2013.


Amb el títol de "Fuster, per Terol", es va repassar l'extensa obra fusteriana, que com bé es va posar sobre la taula, abasta una seixantena de llibres, tres mil articles i cent  pròlegs."Havia d'escriure 4 o 5 fulls cada dia", explica Vicent Terol, qui a més, va expressar que l'autor de "Nosaltres els valencians" i "Combustible per a Falles" és "un dels assagistes més importants del segle XX a Europa. Els  valencians tenim amb Fuster la figura més important de la renovació i modernització. Fou el germen de la revolució cultural valenciana".

La conferència va concloure amb un col·loqui. Es pot llegir la crònica sencera de l'AC Casa Clara de Potries tot clicant ací. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada