Apunta't al Club Lector

dimecres, 28 de gener de 2015

Dos centres educatius del Bages celebren trobades amb autors d'Onada Educació

Aquestes setmanes, dos dels autors d'Onada Educació han dut les seues obres a les classes per trobar-se al més públic més exigent: l'alumnat que ha treballat amb els seus títols. Les trobades s'han celebrat gràcies al programa Autors a les Aules de la Generalitat de Catalunya, que facilita l'intercanvi directe entre escriptor i lector al qual hi va adreçada l'obra.

Jordi Santasusagna i "La lluna de Praga" a Cardona

L'Escola Vedruna de la històrica localitat del Bages va comptar amb la participació de Jordi Santasusagna, autor de la vila i autor de la novel·la d'aventures "La lluna de Praga". A la crònica de l'esdeveniment que ha publicat a la pàgina del programa Autors a les Aules, Santasusagna, exposava la bona experiència i l'interés de l'alumnat que, al capdavall, tenia aquella lectura per obligatòria.

Alguns portaven preguntes preparades per fer-me i aquest va ser el punt de partida d’un diàleg que en alguns moments va ser més que enriquidor. A més de les obligades “com se’t va acudir l’argument”, o el perquè d’aquest o altre personatge, ens vam anar enrolant en un espiral de propostes alternatives a l’argument de la novel·la, fins al punt d’arribar-ne a qüestionar el final. Molt enriquidor, tot plegat.  Tant, que al final de tot van llançar la proposta d’elaborar una novel·la col·laborativa, ells i jo. L’art d’inventar històries crea addicció.


Joan Pinyol i "Ningú no mor" a Manresa

Sense deixar aquesta comarca de la Catalunya Central, el capelladí Joan Pinyol va portar la història de por i aventures de "Ningú no mor" a La Salle de Manresa, on també hi va rebre una gran acollida per part dels joves lectors.

Que una alumna de quart et vingui a trobar al final per assegurar que és un dels llibres que més li ha agradat llegir des que fa ESO i que t'agraeixi que es treguin a la llum fets sobrenaturals com els que apareixen a la meva darrera novel·la juvenil, és una meravella que no té preu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada