dimecres, 28 de gener del 2015

Dos centres educatius del Bages celebren trobades amb autors d'Onada Educació

Aquestes setmanes, dos dels autors d'Onada Educació han dut les seues obres a les classes per trobar-se al més públic més exigent: l'alumnat que ha treballat amb els seus títols. Les trobades s'han celebrat gràcies al programa Autors a les Aules de la Generalitat de Catalunya, que facilita l'intercanvi directe entre escriptor i lector al qual hi va adreçada l'obra.

Jordi Santasusagna i "La lluna de Praga" a Cardona

L'Escola Vedruna de la històrica localitat del Bages va comptar amb la participació de Jordi Santasusagna, autor de la vila i autor de la novel·la d'aventures "La lluna de Praga". A la crònica de l'esdeveniment que ha publicat a la pàgina del programa Autors a les Aules, Santasusagna, exposava la bona experiència i l'interés de l'alumnat que, al capdavall, tenia aquella lectura per obligatòria.

Alguns portaven preguntes preparades per fer-me i aquest va ser el punt de partida d’un diàleg que en alguns moments va ser més que enriquidor. A més de les obligades “com se’t va acudir l’argument”, o el perquè d’aquest o altre personatge, ens vam anar enrolant en un espiral de propostes alternatives a l’argument de la novel·la, fins al punt d’arribar-ne a qüestionar el final. Molt enriquidor, tot plegat.  Tant, que al final de tot van llançar la proposta d’elaborar una novel·la col·laborativa, ells i jo. L’art d’inventar històries crea addicció.


Joan Pinyol i "Ningú no mor" a Manresa

Sense deixar aquesta comarca de la Catalunya Central, el capelladí Joan Pinyol va portar la història de por i aventures de "Ningú no mor" a La Salle de Manresa, on també hi va rebre una gran acollida per part dels joves lectors.

Que una alumna de quart et vingui a trobar al final per assegurar que és un dels llibres que més li ha agradat llegir des que fa ESO i que t'agraeixi que es treguin a la llum fets sobrenaturals com els que apareixen a la meva darrera novel·la juvenil, és una meravella que no té preu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada