dijous, 15 d’octubre del 2015

Vicent Penya i Josep Maria Balbastre guanyen els premis literaris Vila de Puçol


El Certamen Literari Vila de Puçol ja té guanyadors en la seua edició de 2015. Vicent Penya en Narrativa i Josep Maria Balbastre en Poesia s'han endut un dels guardons literaris de referència de les lletres valencianes. Els seus han estat els escollits entre els vint originals poètics i vuit narratius que han concorregut enguany pel jurat que composaven els escriptors Antoni M. Bonet, Isabel Garcia Canet, Manel Alonso i la bibliotecària Rosa Garcia, els quals han destacat "el nivell notable" de les propostes rebudes.

El 31è Premi de Narrativa Vila de Puçol ha recaigut en Vicent Penya amb "Insòlita memòria", "un ventall heterogeni de contes que gesta els quals li donen importància al volum, a la lectura que ens captiva fins el final", en paraules d'Isabel Garcia Canet. L'autor de Rafelbunyol guanya així per segon cop a Puçol, després d'obtindre el de la modalitat poètica fa deu anys, i que s'hi suma a reconeixements com l'Octubre, el Joan Fuster, el Vila de Nules, el Vila de Massamagrell, l'Ibn Hazm Ciutat de Xàtiva o el Roís de Corella Ciutat de València.

Per la seua banda, amb "Úter" Josep Maria Balbastre rep el XIX Premi de Poesia Josep Maria Ribelles, un poemari que "intenta recuperar la comunió entre la natura i l'ésser humà", en paraules de Manel Alonso, i "que a que l’experiència transmesa rage tot formant la percepció del lectors fins a fer-la coincidir amb la de l’autor”, apunta Antoni Bonet. Balbastre, rotoví resident a Vallada, ha publicat diversos volums de poesia reconeguts amb l'Ibn Hazm Ciutat de Xàtiva o el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, entre d'altres.

Com és habitual en els darrers anys, "Insòlita memòria" i "Úter" seran una de les novetats literàries destacades per a la pròxima primavera.

Imatge: Ajuntament de Puçol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada