dijous, 8 d’octubre del 2015

"Un llibre carregat de sentiment i d’emoció". Manel Alonso parla de "Rere la paraula" d'Aina Garcia Carbó

L'absència d'un ésser estimat ha influït en nombrosos escriptors i escriptores, i és el punt de partida del poemari "Rere la paraula" d'Aina Garcia Carbó, filla del reconegut autor Manel Garcia Grau, qui va faltar fa una dècada. Aquesta circumstància ha fet evocar al crític literari Manel Alonso la pròpia pèrdua familiar en la ressenya que li dedica al llibre, publicada a Sons de Xaloc.

I Garcia Grau és ben present a l'obra. La mort i el record del pare, el llegat que hi deixa guien les experiències vitals d'Aina Garcia, i que la condueixen cap a un futur esperançador. "El pare que va faltar és alhora el pare-poeta, el pare-lector, aquella persona amable, culta, enamorada del seu país i de la seua llengua, que li va saber transmetre el gust per la lectura, pel llibre com a objecte, i li va deixar com a herència una actitud valenta i decidida i una ètica insubornable", apunta l'autor de Puçol.

"Rere la paraula" és un llibre "breu però intens", "carregat de sentiments i d'emoció", que transita de la tristesa a l'alegria, i a la vegada, pren consciència del compromís per la cultura pròpia, "una crida interna en la qual se la invita a agafar el relleu de la generació anterior, amb alguns membres de la qual està lligada per un sentiment d’estima i ho fa per a continuar aportant el seu gra d’arena a la cultura, a l’ànima d’un poble que no claudicarà mai".

Podeu llegir sencera la ressenya de Manel Alonso tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada