dilluns, 23 de gener del 2017

Es presenta el cinquè volum de les Biografies de Tarragona



L’abadessa Victòria de Vallbona de Riglós, el periodista i esportista Josep Elias, el metge i fotògraf Joaquim Pla Janini o l’actor i director de cinema Ernest de Vilches són algunes de les 141 personalitats històriques tarragonines que inclou el cinquè volum de la enciclopèdia Biografies de Tarragona, que es presenta aquest dimecres 25 de gener, a les 19.30 hores, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de la ciutat.

En total, des del seu inici l’any 2010, aquest projecte històric ha sumat fins a 689 biografies redactades per un equip acadèmic multidisciplinar coordinat per Manel Güell, arxiver de l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona, i Salvador-J. Rovira, professor emèrit de la Universitat Rovira i Virgili. Són 634 biografies individuals de personatges tarragonins o estretament relacionats amb la ciutat: hi trobarem perfils de tota mena, des de polítics, militars i religiosos a empresaris, artistes o esportistes, en un arc temporal que abastà des de la Tàrraco romana fins la Tarragona del segle XX. A més a més, cal sumar-li 57 articles dedicats a llinatges familiars i grups notables.

Com exposen els coordinadors al pròleg, amb Biografies de Tarragonas’ha dotat la societat tarragonina d’un instrument de treball que permetés disposar d’informació sobre les dones i els homes que d’alguna manera han influït en el dia a dia de la ciutat per tal com el gènere biogràfic és bàsic a l’hora d’examinar i d’entendre la Història”.

La col·lecció enciclopèdica Biografies de Tarragona ha estat publicada per l’editorial Onada Edicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada