
Com diverses històries teixides entre sí, cadascuna separada i a l’hora unida a la resta, és “El pensament viatger”, el nou llibre de Carles Penya-roja i obra guanyadora del Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt, que és una de les apostes de l’editorial Onada per aquesta primavera.
Per a l’autor valencià, aquests “pensaments viatgers” són aquells que ixen de l’individu i formen part de la comunitat, d’aquest món en xarxa que els fa mutar i barrejar-se, tot saltant de cap en cap. La novel·la pren aquesta estructura reticular per posar-nos en la ment, durant tres jornades, d’una sèrie de personatges quotidians i, a través dels seus pensaments —alguns reflexius, altres impulsius— viatjar per la condició humana. “És una historia d’històries. És l’aventura de la quotidianitat, la resposta a la pregunta de amb qui m’he encreuat adés pel carrer, de saber què amaga l’espill somrient que tinc davant de mi, desxifraràs en la lectura el significat de mirades, de silencis, de gestos”, exposa Penya-roja.

Carles Penya-roja té una estreta relació amb els llibres i la literatura. Hi ha treballat en diverses biblioteques valencianes, i actualment és el responsable de l’Agència de Lectura de Biar, el que li ha permés tindre a la mà una immensa quantitat de lectures que l’han influenciat. El Ciutat de Sagunt és el tercer guardó que recull, després d’obtindre el Picassent de Narrativa amb “Nits de Plata” i l’accèssit al Vila Joiosa de Narrativa amb “Blau”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada