diumenge, 25 de juny del 2017

L'antologia "Joan Fuster per a joves", vista per Josep San Abdón a 3x4.info

"La seua obra, un quart de segle després, continua sense deixar indiferent ningú". Així parla el crític Josep San Abdón del llegat de Joan Fuster per obrir la ressenya de "Joan Fuster per a joves", la nova antologia a cura de Salvador Vendrell, la qual s'ha emmarcat dins de les novetats literàries publicades enguany al voltant de l'herència i la vigència de l'obra literària i política de l'intel·lectual de Sueca.

Aquesta nou recull de textos fusterians que proposa Salvador Vendrell van orientats especialment per treballar a les aules, fet que no impedeix que qualsevol lector puga gaudir-ne del Joan Fuster més assagístic, en el que toca una gran varietat de temes. Com apunta San Abdón, "va ser sobretot un assagista de primera magnitud. Com ben prompte va demostrar amb llibres com per exemple 'Descrèdit de la realitat', un assaig de tema estètic, crònica de l’evolució en la història de les arts plàstiques del concepte de la realitat." A més a més, com denoten l'antòleg i el crític, "Fuster era una persona allunyada del dogmatisme", una característica que es fa palesa en els seus escrits, on sovint dubta o afirma no tindre resposta.

"Joan Fuster a per a joves" és un bon llibre per a iniciar els més joves en la lectura del savi de Sueca, ja que fa un bon tast d’alguns dels seus llibres més destacats.

Podeu llegir la ressenya sencera de Josep San Abdón a 3x4.info tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada