dimarts, 22 de gener del 2013

Arriba "La cuina de la carxofa de Benicarló"

Aquest matí, la Sala de Plens de l'Ajuntament de Benicarló ha acollit la roda de premsa de presentació del nou llibre "La cuina de la carxofa de Benicarló" (i l'edició en castellà, "La cocina de la alcachofa de Benicarló"), un receptari de l'Agrupació de Restaurants de la localitat que té per objectiu difondre i innovar noves maneres de consumir el producte més reconegut del camp benicarlando, la carxofa amb Denominació d'Origen. L'acte ha servit d'avant-sala per a la presentació pública, que tindrà lloc el proper divendres 25 de gener, a les 19 hores, al Magatzem de la Mar.


Un bon grapat dels cuiners i restauradors dels catorze establiments que han pres part del llibre han acudit al consistori. Ací han pogut veure per primer cop com s'han traslladat al paper les seues creacions als fogons, il·lustrades amb unes imatges de gran qualitat. L'Agrupació ha estat representada per Manolo Rico, qui ha destacat el paper de la carxofa com autèntic símbol de Benicarló.

 

Junt al conegut cuiner hi han estat el regidor d'Agricultura, Eduardo Arín, qui ha detallat els actes de la XX Festa de la Carxofa, la qual viurà aquest cap de setmana alguns dels seus actes principals. L'edil, a més a més, ha recomanat l'obra gastronòmica, com un llibre que hauria de tindre tothom. Per la seua part, l'editor Ramon París, d'Onada Edicions, ha destacat la participació de quatre proleguistes d'excepció: els periodistes Josep Cuní i Pepa Fernàndez, el crític gastronòmic Pere Tàpies i l'exfutbolista Àngel 'Pichi' Alonso, tots quatre guardonats amb la Carxofa d'Or. Precisament, Fernández i Alonso hi estaran aquest divendres a la presentació gran de "La cuina de la carxofa de Benicarló".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada