dimecres, 2 de gener del 2013

El més consultat a Onadaedicions.com durant desembre

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de desembre.

FICCIÓ
 
1. Quebradero.  Una novetat de les acaballes de l'any s'alça com la més consultada en l'apartat de ficció. L'autor benicarlando Jesús Maestro publica al desembre el seu nou llibre, "una balada grunge", com el propi subtítol. Quebradero és el destí al qual es destinat l'agent de policia Flavio Boidman, allà pel fred hivern de 1994.

2. Kalenda d'hivern. La poesia també interessa. I més quan prové d'autors com Raimond Aguiló. El de Falset, que va guanyar el darrer Vila d'Almassora amb aquest poemari, reflexiona al volant del pas del temps. Un llibre que es va publicar cap el Sant Jordi i que continua guanyant lectors i lectores.

3. Les vertaderes memòries de Salvador Orlan. També a la prèvia del darrer Sant Jordi es publicava el guanyador del Vila d'Almassora en novel·la, aquesta obra del mallorquí Miquel López Crespí, la qual per ara és l'últim títol de la col·lecció Narratives. Crespí ens posa en la pell i els ulls de l'escriptor Llorenç Villalonga, i ens mostra el seu comportament i pensament durant els primers moments de la Guerra Civil, en una Palma presa pels falangistes, als quals hi prestarà el seu suport ideològic i intel·lectual.

4. Els somriures de la pena. Manel Alonso publicava aquest recull de contes "agredolços" a principis del 2011. Dos anys després, la narrativa del de Puçol continua vigent, mostra de l'interés dels lectors i lectores per un dels autors valencians contemporanis més llegits i ressenyats. De fet, el 2012 es tanca amb una nova visió sobre la vida i els personatges que habiten els carrers de Pouet, la d'Antoni Rovira.

5. Diàlegs de Dalt i de Baix. Després de la narrativa i de la poesia, no podia mancar la tercera pota de la literatura de ficció: el teatre. Tot i que ja du més d'un any a les prestatgeries, la dramatúrgia en quatre actes que ens proposa Orland Verdú continua apareixent mes rere mes a l'escalafó, tot reivindicant un gènere literari que se'ns presenta sovint com a secundari o minoritari.

NO FICCIÓ

1. La pastisseria i la cuina de la garrofa. A punt de complir l'any de la seua publicació, el receptari dut a terme de la Fundació Alícia i un conjunt de pastissers, restauradors i cuiners de les nostres terres continua en el més alt de l'escalafí, una posició que hi manté des de la seua aparició. Un èxit de la literatura gastronòmica del 2012, que a més a més, ha estat reconegut amb el Premi Gourmand com Millor llibre de postres publicat a Espanya-Catalunya.

2. Cocina de aceites de variedades tradicionales Territorio Sénia. Un altre volum culinari ocupa la segona posició. Aquesta obra, publicada a les darreries del 2012, se centra en un altre producte de proximitat, en aquest cas, l'oli provinent de les oliveres del Territori Sénia, lloc de cruïlla entre València, Catalunya i Aragó, i un dels indrets amb major concentració d'oliveres monumentals. La Fundació Alícia ha preparat un seguit de propostes per traure-li el major partit al nostre oli.

3. Salvador Fontcuberta. Una altra de les novetat que han arribat al darrer moment. Ángel Rodríguez de Mier ens porta aquesta detallada biografia de l'industrial benicarlando Salvador Fontcuberta Lores, fundador de la fàbrica tèxtil que va dur el seu nom i que va ser tot un símbol del Benicarló del segle XX, amb centenars de treballadors i treballadores passant pels seus tallers. L'obra es va presentar passat 20 de desembre, amb un destacable éxit d'assistència, senyal de l'expectativa que ha alçat l'arribada d'aquest títol.

4. Olea europaea Farga. Més novetats. A mitjans del mes de novembre es presentava aquest volum fotogràfic al voltant de les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia, captat per l'expert objectiu dels txecs Tomas i Milada Micek, i que va comptar amb el pròleg de Federico Mayor Zaragoza. Una obra per gaudir de la bellesa d'un dels símbols de les nostres comarques. 

5. José Vicente Borrás. Memorias de un maestro republicano. Ángel Rodríguez de Mier fa doblet. La publicació de l'abans esmentat llibre sobre Salvador Fontcuberta comporta que es recobre l'interés per l'anterior biografia d'aquest autor, la que va escriure a finals del 2011 sobre les memòries del mestre republicà de Càlig José Vicente Borrás.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada