dimarts, 1 d’abril del 2014

Sempre maten les dones més boniques. Manel Joan i Arinyó presenta "El cas Peníscola" a València

Manel Joan i Arinyó estrena novel·la per a aquest Sant Jordi: "El cas Peníscola", guanyadora del darrer Vila de Puçol de Narrativa, és una història de crims i investigacions ambientada en la Ciutat en el Mar, protagonitzada per Anna Recasens, una inspectora dels Mossos d'Esquadra que vol resoldre el misteriós assassinat de Roser.

I per a festejar el llançament de "El cas Peníscola", l'autor de Cullera durà a terme la presentació titulada Sempre maten les dones més boniques, en la qual abordarà la seua obra de gènere negre. Serà a la Llibreria 3 i 4 de València, el proper dijous 3 d'abril a les 19 hores.

"Així com en la narrativa eròtica, si hi apareix algun negre molt ben dotat i piuer, acaba morint a mans de l'home blanc, en la novel·la policíaca solen ser víctimes les dones més boniques.

Ara bé, fixeu-vos en el títol i considereu-ne les dues lectures. El sintagma les dones més boniques pot ser complement directe, i aleshores estaríem en el cas citat en el paràgraf precedent. Però també es pot interpretar com a subjecte, és a dir, són elles les assassines.

Fent un recorregut per les quatre novel·les negres d'Arinyó en trobarem de les dues menes: víctimes i executores. Com policies, delinqüents, bones, dolentes, llestes, soques, misterioses, atractives, lleials, traïdores, heterosexuals, homosexuals, bisexuals, trisexuals..."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada