dilluns, 2 de juny del 2014

El més consultat a Onadaedicions.com durant maig

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de maig.

FICCIÓ

1. El diari de Júlia. De nou, aquest conte infantil es col·loca al capdamunt de l'escalafó. Aquest projecte d'un àlbum infantil il·lustrat protagonitzat per nines fofutxes ha partit del treball artesà de la planera Elizabet Lleixà, la qual ha comptat amb Eugeni Guzman i Lidia Carceller per donar peu a un conte dedicat especialment als primers lectors, qui de la mà de Júlia, la seua família i els seus amics, veuen les activitats de cada dia. Publicat en versió bilingüe català-anglès, l'obra s'està presentant a diversos indrets, com a Amposta la setmana passada.

2. Sobre el caballito de madera. Mentre la seua autora ja ha anunciat que es troba escrivint la segona part, el llibre de viatges amb el qual va guanyar el Premi Ciutat de Benicàssim continua guanyant lectors. Des de Costa Roca, Andrea Aguilar-Calderón ens proposa un "dadaísta" viatge per mitja Europa, que recull les seues pròpies experiències relatades amb un estil directe i divertit que el fan una lectura idònia ara per a l'estiu. A més a més, ha estrenat web: www.sobreelcaballito.com

3. Quan truquen de matinada. Una de les apostes més fortes de la literatura valenciana en el que va d'any prové des de la Ribera, en concret des de Sueca. Guardonat amb el Ciutat de Sagunt, Salvador Vendrell estrena una novel·la que alterna tres moments històrics al País Valencià, vehiculats a partir del protagonista, en Pere, un historiador reconvertit a desencantat periodista.

4. Teresina no sap cantar. L'altra novetat de la col·lecció Imagina també prové de les Terres de l'Ebre. En concret d'Amposta, el poble de Miquelet Setencàrrecs. Però, ara la protagonista és la seua amiga, la granota Teresina, qui ha de recórrer el Delta per trobar la inspiració necessària per a interpretar les cançons. Jesús Serrano i Jordi Alfonso publiquen aquest nou llibre que actualment s'està presentant a llocs com ara Deltebre.

5. Un cabdell de fil màgic. I per tancar, un altre àlbum il·lustrat, ara provinent del Camp de Tarragona, però amb una història universal carregada de màgia i valors. Les autores Judit Robert i Evelyn Roca a més han realitzat presentacions i contacontes, la qual cosa ha contribuït a promoure entre els més menuts aquest conte en versió bilingüe català/anglès que mostra la importància dels petits detalls.

NO FICCIÓ

1. La tribu valenciana. De nou trobem aquest volum de Miquel Àngel Pradilla, publicat al desembre de l'any 2008, i dedicat a la disciplina de la sociolingüística valenciana, tot tractant les dinàmiques comunicatives del territori i qüestions referides a la planificació del corpus i de l'estatus de la llengua. Una obra dirigida al públic acadèmic, però oberta també a tota aquella persona interessada en els conflictes lingüístics nostrats.

2. Estellés, de mà en mà. L'antologia estellesiana efectuada per l'actor Francesc Anyó i el music Borja Penalba ha acompanyat la gira homònima que al llarg del mes de maig els ha portat a diversos indrets de les nostres comarques amb un espectacle poètico-musical que està rebent el favor de la crítica i del públic. Precisament, un d'aquestos espectacles va ser enregistrat en el disc que acompanya l'antologia. Una manera diferent de gaudir dels versos del gran poeta de Burjassot.

3 Salir del silencio. La nord-americana Martha Heard va publicar, ara fa quasi un any, aquest llibre que recollia les vivències dels veïns i veïnes de Càlig, al Maestrat, durant l'època de la II República i principi de la Guerra Civil. Unes vivències enregistrades fa quasi dues dècades i que avui en dia constitueixen un autèntic patrimoni històric oral. Ara en breu, la professora i historiadora d'Albuquerque presentarà la seua obra a altres espais, com ara València o Castelló, atès que més enllà del localisme, el llibre mostra la importància d'escoltar i preservar la veu dels protagonistes.

4. La pastisseria i la cuina de la garrofa. Persisteix un dels clàssics dels llibres de cuina catalana contemporanis. A partir d'un ingredient únic, nostrat i, també, oblidat, la Fundació Alícia i diversos cuiners, pastissers i restauradors han tret el profit a la garrofa, convertida de nou en protagonista culinària. Receptes originals i innovadores a la par que saludables que continuen mantenint l'interés del públic. Per cert, en breu donarem novetats relacionades amb la col·lecció La Teca i la Fundació Alícia.

5. L'impacte de l'arròs. Al llarg de l'any 2006 es va publicar la col·lecció La Transformació del Territori, un conjunt d'obres que exposaven la transformació del paisatge de les Terres de l'Ebre, i en especial del Delta, a causa de l'acció humana. Una d'elles analitzava el cas de la producció arrossera, un veritable pilar econòmic, des de la primera collita de 1859. D'aquesta manera, l'estudi d'Emeteri Fabregat ens retrotrau cent-cinquanta anys enrere, cap a les dificultats dels primers anys d'unes tècniques que van canviar per a sempre aquest indret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada