divendres, 27 de juny del 2014

La literatura per a que els menuts aprenguen història. MoneMonkey entrevista Mònica Segura, autora de "El meravellós viatge de Libori"

La revista digital MoneMonkey ha entrevistat Mònica Segura, l'autora forcallana del conte infantil "El meravellós viatge de Libori" (i la seua traducció al castellà, "El maravilloso viaje de Liborio"), amb el qual pretén difondre entre els xiquets i xiquetes la importància de conèixer la nostra història i preservar el patrimoni, a partir de la història de Libori, un masover que viurà una gran aventura a l'època romana, quan Forcall era Lesera.


Segura, llicenciada en Humanitats, parla dels origens del projecte La Maleta de Libori, una de les accions del qual és el conte, i també del paper de la literatura en l'educació: "A través de la literatura es poden transmetre molts valors, ensenyar a somiar en positiu, provocar reflexió i contribuir al desenvolupament i creixement cognitiu dels xiquets i xiquetes. Totes les històries no sempre tenen eixa finalitat, però d’una manera o d’una altra, la literatura sempre és positiva. Més si, alhora que entreté, té com a finalitat educar o ensenyar fets, com en aquest cas, històrics, que fan que els més menuts aprenguen sobre el seu passat, el valoren i s’il·lumine dins d’ells una espurneta d’interés perquè vulguen continuar aprenent".

L'autora de Forcall continua l'entrevista tot comentant el treball de documentació realitzat tant per part d'ella com per part dels il·lustradors Pau Batet i Ana Beltran per crear Lesera i els seus habitats, i explicar com era la societat ibero-romana d'aleshores.

Potser el millor de tot és que ara alguns xiquets i xiquetes de la zona em coneixen un poquet més i els més menuts em diuen “l’amiga de Libori”!!

Podeu llegir l'entrevista completa a MoneMonkey tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada