dimecres, 10 de desembre del 2014

Es presenta al quart volum de les "Biografies de Tarragona"

Aquest dimecres 10 de desembre, a partir de les 19.30 hores, la sala d'actes de l'Ajuntament de Tarragona acollirà la presentació del quart volum de les "Biografies de Tarragona", la col·lecció que coordina Manel Güell i Salvador Rovira, i que des del primer volum, publicat al 2010, ha ressenyat a més de mig miler de persones fortament relacionades amb la ciutat.

L'acte comptarà amb la participació dels coordinadors, del president de la Fundació Privada Mútua Catalana, Joan Josep Marca, i de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.


La sèrie "Biografies de Tarragona" creixerà aquest mes desembre amb el quart volum de la col·lecció coordinada per Manel Güell, arxiver de l'Arxiu General de la Diputació de Tarragona, i per Salvador-Joan Rovira, professor emèrit de la Universitat Rovira i Virgili, i publicada per l'editorial Onada Edicions. Des de l'aparició del primer tom, al març de 2010, estudiosos i investigadors de diversos àmbits han seleccionat, investigat i redactat la vida i les activitats de més de mig miler de tarragonins i tarragonines, 595 exactament després de les 192 biografies, el volum més multitudinari, que hi figuren en aquest nou lliurament.

A l'igual que en els anteriors, els col·laboradors i col·laboradores han posat com a simple condició que els biografiats siguen individus o famílies, tarragonins o forans, que hagen destacat en alguna activitat, en la seua trajectòria laboral o vocacional, o en cap fet històric, sempre ben vinculats a la ciutat de Tarragona des de la seua fundació romana fins l'any 1950 (i posterior en el cas de persones ja traspassades). Gent de èpoques i procedències ben diverses, oficis de tota mena i ideologies ben variades, unides sota el paraigües d'haver deixat la seua empremta en l'evolució històrica de la ciutat i haver contribuït a marcar el caràcter de la Tarragona que avui coneixem.

En aquest nou volum predominen els personatges de l'àmbit eclesiàstic, fins a 45 entrades entre canonges, màrtirs, missioners, prelats… La medicina està representada per una vintena de metges i cirurgians. Tot seguit, hi destaquen les famílies nobiliàries, els polítics, els menestrals i els personatges del món de les lletres. Són noms com l'etnògraf i coreògraf Jaume Guasch, l'escriptor i polític Pere-Antoni Torres, l'impressor Josep-Pau Virgili, l'industrial Ramon Magarolas, el màrtir Pere-Joan Enrich o la concertista Consol Güell, entre molts d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada