divendres, 24 d’abril del 2015

Sagunt presenta els guanyadors del 16è Premis Literaris Ciutat de Sagunt

Els autors premiats al Ciutat de Sagunt 2014 donen a conèixer les seves obres avui a les 19 hores a la sala del Museu de la Via del Pòrtic de Sagunt. Els protagonistes són Joaquim Espinós amb la seva novel·la "Material fotogràfic", Vicent Torres amb el poemari "Celebració" i Núria Casado amb l'obra teatral "La comèdia dels quatre quadres", tots tres publicats per Onada Edicions. Al final de l'acte els autors signaran obres regalades per l'ajuntament. 


"Material fotogràfic" és una novel·la que tracta l'emigració valenciana a les Amèriques al període d'entreguerres. Els protagonistes, Ramon, Manel i Hèctor són tres joves valencians que emprenen el viatge transatlàntic, amb la idea de fer diners i tornar rics a la seva terra. L'enyorança, les incerteses davant un hàbitat estrany i l'adaptació al nou microclima de la immigració a Nova York no els posen les coses fàcils. Els hi espera un univers d'italians, irlandesos de segona generació, mafiosos, revolucionaris, explotadors però, sobretot, supervivents a la jungla humana que és la metròpoli moderna.

"Celebració" és un poemari amb un caràcter quasi litúrgic, un recull de poemes que és un cant a la vida i a l'amor. És la història en varies etapes del peregrinatge a la cerca de la simbiosi amb el nom, amb l'estimat. Amanits amb els escrits de Vicent Albert i Guaita, que dialoguen amb la poesia de Torres, i bevent de les fonts mil·lenàries de la cultura i religions mediterrànies, l'autor presenta la seva particular celebració de la vida.

"La comèdia dels quatre quadres" és una obra de teatre sobre el joc de màscares i rols que és la vida. La trobada aparentment casual d'un director de teatre amb una jove actriu acabe sacsejant les vides d'aquestos dos personatges. La passió romàntica i la passió per l'art del teatre es barregen, amb el perill que això comporta. Dividida en quatre actes que suposen el·lipsis temporals de 15 anys, es representen els moments clau de la relació de l'actriu i el director.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada