dimarts, 28 d’abril del 2015

El Quadern s'hi fixa en "Material fotogràfic" i "Ciutat, dies insòlits"

Tot aprofitant l'arribada de la cita literària per excel·lència, Sant Jordi, i l'obertura de la 50ena edició de la Fira del Llibre de València, el crític Francesc Calafat ha publicat a les pàgines de Quadern un extens article, "Un viatge per la prosa i la poesia més recent", en el qual hi fa memòria d'algunes de les publicacions d'aquests gèneres més destacades que han sorgit d'autors i editorials valencianes en els darrers mesos. Per a Calafat, hi ha un moviment en les lletres nostrades que "vol continuar donant guerra, i la veritat és que els escriptors s’encaparren a plantar cara a les circumstàncies i ho fan amb resultats, tot s’ha de dir, altament positius en molts casos", i assenyala la presència tant de plomes reconegudes com de noves veus. 

Pel que fa a obres d'Onada Edicions, l'autor hi destaca les guanyadores de dos Premis: el Ciutat de Sagunt de Narrativa i el Vila de Puçol de Poesia. Quant a "Material fotogràfic", la novel·la de Joaquim Espinós, apunta que és "un relat efectiu i minuciós que, per mitjà de tres amics que s’embarquen cap als Estats Units l’any 1918, vol explicar les raons per les quals molts valencians hi emigraren, i sobretot les peripècies, les penalitats i els perills amb què hagueren d’enfrontar-se en una gran urbs com Nova York". 

Mentre, del poemari de Francesc Viadel "Ciutat, dies insòlits", Calafat el defineix com "un poemari que combina la versificació amb el poema en prosa. És un discurs rabiüt, colèric. El vers tumultuós i tempestuós conjura un càntic desbocat d’odi i estima a València, però també a altres racons d’Europa".

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada