divendres, 3 d’abril del 2015

"Homenatge a una generació valenta". Manel Alonso ressenya la novel·la "Material fotogràfic"

L'escriptor i crític Manel Alonso ha publicat al Diari Gran del Sobiranisme una ressenya de "Material fotogràfic", la novel·la de Joaquim Espinós guanyadora del Premi Ciutat de Sagunt en la vessant narrativa i que explora un fet històric gairebé desconegut que ara es reivindica: l'emigració valenciana cap els Estats Units a principis del segle passat, a la recerca d'unes millors condicions de vida.

Alonso exposa com l'autor de Benilloba, al Comtat, una comarca on aquest fenomen va tindre tirada com a la resta de les Comarques Centrals valencianes, ens presenta tres joves amics que emprenen l'aventura americana. Un d'ells, hi posarà a Nova York una botiga de material fotogràfic, que dóna peu al títol del llibre.

Material fotogràfic és una novel·la que relata l’aventura d’eixir a la recerca del pa i de la felicitat, l’autor fa un homenatge a una generació valenta i emprenedora que amb només díhuit anys es va enfrontar a les dificultats del viure, és un cant a l’amistat, a la solidaritat i la generositat entre paisans imprescindible per a poder sobreviure lluny de la terra nadiua, però és també un cant a la vida i a la força inesgotable de l’amor.

Podeu llegir la ressenya sencera de Manel Alonso tot clicant ací. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada