divendres, 24 d’abril del 2015

Puçol presenta aquesta nit les obres guanyadores del seu Certamen Literari

Aquesta nit de divendres la Casa de Cultura de Puçol tindrà lloc la presentació dels guanyadors del Certamen Literari Vila de Puçol 2014. A l'esdeveniment, que comença a les 22.30 hores presenten les seues obres Josep Usó, premiat per la novel·la "L'any de l'herba sana", i Francesc Viadel pel poemari "Ciutat, dies insòlits", publicades ambdós per Onada Edicions. 


"L'any de l'herba sana" és una història de relats de la guerra des de diferents punts de vista, que s'endinsa en les tragèdies personals dels vilatans d'una petita localitat de muntanya. Farcida de salts temporals i salts entre els fets reals i la ficció, la novel·la pivota entre les històries de set personatges que presenten un variat ventall de situacions i personalitats. Històries de les misèries i de gent que en trau profit d'aquestes, del patetisme humà, de les inquietuds diàries als pobles, de les venjances personals i, també, de les esperances. Però, per damunt de tot, són històries que parlen sobre els records (o la manca d'aquests), una reflexió sobre la memòria personal i la històrica.

"Ciutat, dies insòlits" és un recull de poemes que constitueix una anti-oda a les ciutats deshumanitzades i grises, on el pitjor dels éssers humans ix a la superfície d'una societat viciada. Territoris ignots, on la solitud, la por, o les enveges són el dia a dia. Viadel fa ús d'uns versos combatius i crítics, que deixen traspassar un cert sentiment de ràbia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada