dimarts, 19 de maig del 2015

"El Montsià de Bàrbara i Jaume" va estar a la Festa de la Plaça del Mercat d'Amposta i a Tàrraco Viva

Aquest cap de setmana, els contes de la col·lecció "El Montsià de Bàrbara i Jaume" han estat presents en dos escenaris que han aprofundit en la nostra història. A Amposta, l'autora d'aquests llibres per conèixer la comarca del Montsià, Núria Ibáñez, ha estat a la Festa de la Plaça del Mercat, la qual ha fet que la capital montsianenca retornara per uns dies a principis del segle passat. Allà, grans i menuts s'han apropat per descobrir les aventures dels dos xiquets protagonistes per Ulldecona, la Ràpita, Santa Bàrbara i Alcanar: els primers quatre contes d'una iniciativa que aplegarà a tots els pobles de la comarca. De fet, ens consta que Ibáñez va prendre bona nota de la multitudinària Festa de la Plaça per al futur llibre ampostí.

  
"El Montsià de Bàrbara i Jaume" no estan pensats sols per als xiquets i xiquetes d'aquesta comarca, sinó també per aquells de les rodalies que vullguen trobar que s'hi cou Ebre avall. Per aquest motiu també va tindre una bona acollida la presència dels contes a la parada de l'IPHES a Tàrraco Viva, el reconegut esdeveniment històric i cultural de Tarragona. Cal tindre en compte que dos dels contes, "Un tresor dins la muntanya" i "Entre la serra i la mar", donen protagonisme a la història antiga de l'extrem sud català.


Aquestes obres i la seua autora no s'aturen en el tram final de la primavera. El pròxim dissabte 30 de maig Núria Ibáñez hi farà un contacontes a la Biblioteca de Benicarló, al Baix Maestrat. I el cap de setmana següent hi participarà amb una parada al Festival Minipop de Tarragona i a la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada