divendres, 29 de maig del 2015

Un jurat de luxe per al II Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló

Quan falta menys d'una setmana per a la finalització del termini d'entrega de propostes, la Regidoria de Cultura ha fet públics els noms de les persones que integraran el jurat del II Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat que ha convocat l'Ajuntament de Benicarló en col·laboració amb Onada Edicions, amb l'objectiu d'incentivar i promocionar la lectura a través dels àlbums il·lustrats destinats al públic infantil.

Es tracta de quatre persones de gran prestigi en el món de la literatura i la il·lustració infantil encapçalats per l'escriptor valencià Miguel Ángel Giner (Benetússer, 1969), president de l'Associació Professional d'Il·lustradors de València des de l'any 2013. Giner és Llicenciat per la Facultat de Belles Arts i, juntament amb Cristina Durán, el 1993 va crear a València LaGruaEstudio, un estudi dedicat a la il·lustració i el còmic. L'any 2009 tots dos van publicar la seua primera novel·la gràfica, Una posibilidad entre mil, basada en la seua experiència personal de lluita diària per la seua filla discapacitada. L'obra va ser finalista del Premi Nacional de Còmic i publicada en diversos països.

L'il·lustrador i dissenyador gràfic Ignasi Blanch (Roquetes, 1964) serà un altre dels membres del jurat. Blanch és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, i s'ha especialitzat en tècniques d'impressió i gravat al centre Künstlerhaus Bethanien de Berlín, on va ser seleccionat per a participar en el projecte internacional «East Side Gallery», coincidint amb la caiguda del mur. També ha il·lustrat més de 50 llibres infantils i juvenils. Amb Vull una corona va obtindre el Premi Crítica Serra d'Or 2006, mentre que amb l'àlbum Fill de Rojo va guanyar el Premi Llibreter 2008. El 2009 va ser seleccionat a la Biennal de Bratislava pel seu treball amb Alícia i el País de Meravelles. A més, també ha dirigit el projecte «Humanitzem els hospitals» per il·lustrar les plantes infantils de l'Hospital de la Vall d'Hebron i des de l'any 2001 participa en exposicions i sessions didàctiques al Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Saarbrücken, Alemanya.

La tercera membre del jurat és Mercè Climent (Alcoi, 1981), llicenciada en Filologia Hispànica a més d'enginyera agrònoma. En l'àmbit literari ha publicat diverses obres de novel·la infantil i juvenil com ara Lina Panxolina i el quadern màgic, Marc i el poder sobre el temps, La flauta màgica o Somiant amb Aleixa, Premi de Literatura Eròtica la Vall d'Albaida. També és una reconeguda divulgadora de la literatura valenciana des de diversos mitjans de comunicació i des del seu blog Els primers gestos del verd, que va obtindre el XX Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians (AELC) en la modalitat de Difusió de la Literatura Catalana al País Valencià.

L'últim nom és el de Laura Santervás, experta en àlbum il·lustrat i llibres infantils de 0 a 7 anys i amb una reconeguda experiència com a llibretera en una llibreria especialitzada. Santervás formarà part del jurat com representant de Boolino, una plataforma digital que va nàixer el 2011 i que té més de 40.000 usuaris registrats i una base de dades de més de 50.000 llibres infantils i juvenils. La participació de Laura Santervás en el jurat possibilitarà que Boolino difonga el premi a nivell internacional.

Recordem que el premi tindrà una dotació econòmica de 3.000 euros i que està adreçat a autors de qualsevol nacionalitat amb obres il·lustrades de temàtica lliure, escrites en valencià, castellà o anglès i dirigides a un públic infantil. Els participants hauran de presentar un o més projectes on descriguen el contingut i un mínim de tres il·lustracions completes, entre d'altres. L'obra premiada serà publicada per Onada Edicions durant els 12 mesos posteriors a l'anunci del veredicte, que es farà públic al llarg del mes de juny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada