diumenge, 31 de maig del 2015

L'"Antologia de Joan Fuster" al blog de "De lectura obligada"


"De lectura obligada" és un espai literari que va nàixer com a programa a Ràdio Jove Elx i que ha continuat com un blog de ressenyes amb notable éxit de seguidors. La seua ampla llista de col·laboradors es presta a abordar obres i gèneres de tota mena, com és el cas de l'"Antologia de Joan Fuster", analitzada fa una setmana.

Aquest recull de textos fusterians ha anat a càrrec del professor Vicent Terol, i amb una intenció de dirigir-se a les aules, també és vàlida per a tots aquells públics que vullguen entrar en contacte amb el pensament de l'intel·lectual de Sueca, més enllà dels seus llibres més famosos. Tal com comença la ressenya, "és una recopilació d’assaig, aforismes i articles d’opinió, majoritàriament,  al voltat de la identitat dels valencians. Però també hi ha altres on parla d’oci, amor, bellesa i altres temes menys elevats. La finalitat de l’autor seria donar la seua opinió de què són els valencians".

D'aquesta manera, des de "De lectura obligada" s'exposen i es comenten, des d'una discrepància respectuosa, alguns dels punts recollits en l'antologia, com la definició de la identitat valenciana i d'allò què és i què no és valencià, el lloc dels castellanoparlants en la cultura pròpia i a les imposicions de llengües i cultures a ca nostra.

Es tracta d’un llibre molt interpretable, sobretot en la part més política, perquè estar d’acord o no amb Joan Fuster depèn de tenir la mateixa educació, la mateixa concepció de què és la identitat, etc. Malgrat això és un llibre que fa pensar als lectors, per això ho recomanaria.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada