divendres, 4 de desembre del 2015

"La paciència del minotaure", ressenyada per Manel Alonso

El crític literari Manel Alonso ha ressenyat el nou llibre d'Ivan Carbonell a la revista Sons de Xaloc, "La paciència del minotaure", novel·la guanyadora del Premi Internacional de Literatura de Viatges Ciutat de Benicàssim". Per a Alonso, hi ha un doble periple, "el geogràfic i el temporal". Mentre el primer ens passeja per València i el nord i centre d'Europa, el segon traça una línia entre la Guerra Civil, la II Guerra Mundial i l'actualitat. "El vehicle que empra per a viatjar a través del temps és la memòria i la informació a la qual té accés a través de llibres i sobretot d’internet".

"La paciència del minotaure" recupera el protagonista, Evian, i personatges de l'anterior "La promesa del gal·lés", que s'extenen amb tota una xarxa d'amistats de genercions, sexe i nacions diverses, les quals, com a peces, formaran el trencaclosques que perseguirà Evian.

Ivan Carbonell és un bon narrador, amb un estil propi, un investigador de cultures pròximes però que es troben eclipsades per les sis grans cultures europees, un magnífic constructor de relats que de vegades convertix en laberints. Uns laberints en els quals obliga el lector a endinsar-se. Pel camí, d’una manera subtil, va deixant petites pistes que ens obliguen a fer una lectura atenta i que faran que no caiguem en el risc de perdre’ns. A la fi eixírem d’allí havent gaudit d’una bona lectura, que a més ens haurà descobert espais, ens haurà fet reflexionar sobre diverses qüestions alhora que ens haurà oferit dades interessant de la nostra història com a valencians i com a europeus.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada