dimecres, 9 de desembre del 2015

"He aprés a gaudir encara més sobre el fet d’escriure". Aina Garcia Carbó, entrevistada al Mediterráneo

Després de la reeixida presentació de "Rere la paraula" a la biblioteca de Benicarló que duu el nom de son pare, Manel Garcia Grau, Aina Garcia ha estat entrevistada al diari Mediterráneo per parlar del seu primer llibre, un poemari en el qual aboca les seues experiències vitals marcades per la pèrdua de l'escriptor benicarlando.

La jove autora castellonenca assenyala la dualitat d'aquest llibre, amb versos que alternen la llum i la foscor, la pèrdua del pare i la força de la mare. "A la vida, sempre hi ha dos pols que es superposen sobre totes les coses, i després, ens fan i deixen veure tota la gama de cromatismes que hi són al mig, i la van formant". En la conversa amb la periodista Cristina Garcia, la poetessa apunta que gaudeix de nombroses influències literàries, i destaca Ramon Guillem, proleguista de "Rere la paraula", "un pilar essencial en el que és la meua trajectòria", afegeix Aina Garcia.

El que cal reforçar és la pròpia creativitat de cadascú i cadascuna, és a dir, cada visió que cadascú té del món i la seua manera d’interpretar-ho, siga com siga, és i ha de ser respectada. Tot pot ser art, si ho mires bé, a la vida. 

L'escriptora també es refereix al paper que hi juga Manel Garcia Grau al poemari, una presència i record constant a través dels versos, i que defineix com la poesia era la manera de comunicar-se i dialogar. Així mateix, expressa la necessitat i el gust per escriure, "un plaer, que és per què hi ha hagut sempre una necessitat darrere, i amb això, he aprés a millorar-me i a treballar-ho. He aprés a gaudir encara més sobre el fet d’escriure".

Podeu llegir l'entrevista sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada