dimecres, 23 de desembre del 2015

"La paciència del minotaure" d'Ivan Carbonell, vista per Enric Sanç

L'escriptor i crític Enric Sanç va ser un dels membres del jurat que va decidir proclamar "La paciència del minotaure" com a novel·la guanyadora del X Premi Internacional de Literatura de Viatges Ciutat de Benicàssim, i ara ha publicat al seu blog la intervenció que li va motivar l'opció del títol d'Ivan Carbonell.

Per a Sanç, aquest és "un viatge literari per la història, amb històries entrellaçades, amb salts temporals i espacials, que comença i acaba a la ciutat de València", que compta amb un "llenguatge, estructura i procediments tècnics de l'obra impecables". El crític també hi destaca l'agilitat del ritme narratiu de les aventures d'Evian arreu del continent europeu, amb notables referències literàries, musicals i de personatges històrics.

Comptat i debatut, una novel·la on predomina la narració i els diàlegs, una adequada construcció fraseològica, una preocupació per part de l'escriptor per l'estilística, el relat i la configuració estructural del llibre. Un viatge, doncs, per conèixer La paciència del minotaure des del reescriure dels fets esdevinguts en un joc de miralls i un desert ple de miratges.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada