dimecres, 18 de maig del 2011

La Vanguardia entrevista Vanessa Fibla

L'autora de "Cura sana. Remeis tradicionals d'Alcanar" ha estat la protagonista de la contraportada de La Vanguardia, en la seua edició de Tarragona. Passat divendres, el periodista Toni Orensanz entrevistava a la jove química canareva, arran de la publicació d'aquest llibre que recull els sabers populars d'aquesta vila del Montsià quant a remeis i solucions casolanes fetes a base de les plantes del territori, i que ha esdevingut un dels més venuts a la comarca durant el passat mes d'abril.

A l'article, il·lustrat amb una fotografia de Vanessa Fibla amb la seua obra, presa per Vicenç Llurba, l'estudiant d'Enginyeria Química a la URV exposa algunes de les raons que la van dur a fer aquesta compilació, guanyadora de diversos premis de Treballs de Recerca. Molta d’aquesta informació està en perill d’extinció. Pensi que la mitjana d’edat dels informants del llibre supera els setanta anys. Hi ha alguna gent jove que sí que pot saber alguna cosa, però són l’excepció", hi apunta.

Però no només és un recull de remeis tradicionals, sinó que Fibla ens explica el per què hi funcionen, els seus principis actius, i ho completa amb anècdotes, curiositats o experiències que li han tramés els i les entrevistades que l'han ajudat a crear "Cura sana". "Per això al llibre que he fet hi figuren els remeis tradicionals però al costat també explico la raó científica, basada en els principis actius, que fan que aquell remei, a banda de popular i curiós, sigui efectiu i fiable", hi assenyala.

L'entrevista sencera es pot llegir ací.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada