dimarts, 3 de maig del 2011

Peníscola acull un grup d'estudiants i professorat de l'UPV per tractar l'arquitectura mediterrània

Peníscola va ser centre de l'arqutectura mediterrània aquest cap de setmana. Una seixantena d'alumnes i professors d'aquesta disciplina de la Universitat Politècnica de València van acudir a la Ciutat en el Mar per comprovar in situ un dels millors exemples d'arquitectura popular relacionada en l'entorn i la tradició de l'àrea mediterrània.

Els participants van prendre part de diverses activitats, com un recorregut pel casc antic peniscolà, on els assistents van apreciar la conservació i la preservació de l'estil arquitectònic, recollit en un Manual realitzat precisament per dos professors d'Arquitectura de l'UPV, Luis Vicén i Pepa Balaguer, qui va estar al Baix Maestrat acompanyant els visitants i va oferir-los una presentació del seu treball, publicat per Onada edicions en valencià i castellà.

Els futurs arquitectes i el professorat van ser rebuts per l'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, i el regidor d'Urbanisme, Romualdo Forner, els quals han assenyalat l'esforç de les administracions per la preservació arquitectònica d'una ciutat monumental com Peníscola. Per la seua banda, la universitat ha destacat l'interés per repetir l'activitat en els anys següents donat l'acollida que ha tingut per part de l'estudiantat.

El manual

Bona part dels detalls tècnics que es van tractar a la jornada han estat recollits en el llibre "L'arquitectura popular de Peníscola. Manual de restauració del centre històric". Es tracta d'una obra en la qual s'aborden els models per conservar el patrimoni arquitectònic de la Ciutat en el Mar. Escrit pels arquitectes Luis Vicén i Pepa Balaguer, es divideix en dues parts, una de caire divulgatiu al voltant dels aspectes de patrimoni arquitectònic, i una altra de guia pràctica per a intervindre en les restauracions d'edificis privats, així com recomanacions en aspectes d'imatge, imprescindibles en una àrea turística de primera magnitud com és Peníscola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada