divendres, 15 de juliol del 2011

Estiu carregat de novetats per al públic infantil i juvenil

Contes, contalles, retallables i juvenils. L’editorial Onada publica aquest estiu de 2011 un seguit d’obres dirigides als lectors i lectores més joves. Uns llibres que no deixen de banda el compromís amb el territori: la majoria de les novetats són de temàtica ebrenca o d’autors del sud de Catalunya.

A l’altra banda del foc” va ser el primer d’aquesta fornada estival de llibres infantils i juvenils d’Onada Edicions. De la mà de la flixenca Laura Mur, arribava aquest conte ebrenc, assenyalat per a xiquets i xiquetes d’entre 8 i 12 anys. La proposta literària de Mur és un relat d’aventures al voltant d’un calendari festiu d’un poble qualsevol de les Terres de l’Ebre, un recorregut carregat de màgia i protagonistes tan curiosos com el capgròs farfollòs. “A l’altra banda del foc” sortia al carrer amb l’estiu, just la setmana de Sant Joan, una data gens aleatòria, atès que el solstici estival marca el punt d’inici de la història del iaio Ramon i el Martí.

El conte de Laura Mur és l’únic que ja es pot trobar a les llibreries, però en breu s’acompanyara d’altres apostes dirigides al públic infantil. Així, des de fa setmanes ja es pot consultar a la pàgina de l’editorial el conte “La nana de Sara”. Definida com “una cançó de bressol il·lustrada”, aquesta obra del tortosí Josep Maria Franquet ens presenta la Sara, una xiqueta que coneix a una sirena, tot en un entorn de plena fantasia com són els móns dels somnis per als més menuts. Junt als versos de Franquet hi ha els dibuixos del Jordi Alfonso. El reconegut il·lustrador de Móra d’Ebre ha contribuit amb unes composicions que destaquen per la seua vivesa carregada de color, que ens retraten a la Sara en uns espais que estimulen la imaginació. I com parlem d’una cançó de bressol, al final del conte hi apareix la partitura de la nana, duta a terme per l’Elisenda Franquet i Rogerio Botter.

De Tortosa també ens arriben els dos primers volums de la col·lecció Pinta, retalla i juga!. Són “El seguici de Tortosa” i “El seguici infantil de Tortosa”, uns llibrets de l’artista Joan Iniesta que es van presentar passat mes de gener i vist el seu èxit, s’ha optat per una reimpressió amb el suport de l’editorial benicarlanda. La denominació de la col·lecció ho expressa clarament. Són dibuixos de les figures de la imatgeria popular tortosina, en la qual els més menuts poden pintar, retallar i muntar per obtindre unes simpàtiques estatuetes de paper. Després de Tortosa, el seguici d’Amposta continuarà aquesta nova línia de retallables que uneixen diversió amb cultura popular dels nostres pobles.

No s’acaben ací les novetats infantils. Per al mes d’agost s’espera la publicació de dues noves Contalles d’Alba, concretament, els números tres i quatre, “L’Alba aprén” i “L’Alba somia”, amb més aventures d’aquesta xiqueta que hi viu amb son germà, son gat i les seues dues mares. Les autores, les valencianes Katy Pallás i Mara Cebrián, anuncien sorpreses en el desenvolupament d’aquestes dues Contalles de temàtica homoparental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada