dijous, 1 de desembre del 2011

El més consultat a Onadaedicions.com durant novembre

Aquestos han estat els títols més consultats a la web onadaedicions.com al llarg del ja passat mes de desembre, tant en ficció com en no-ficció.

FICCIÓ

1. Vitis vinifera cataloniae, de Vicent Palatsí (2011). Una de les darreres novetats de la col·lecció Narratives s'ha apujat fins el primer lloc del rànquing. Una temàtica abellidora, com són els relats eròtics i el vi, així com les presentacions que s'estan celebrant per les nostres comarques, han estat claus per convertir-la en una de les novel·les en valencià més llegides.

2. Després del silenci, d'Enric Lluch (2010). L'obra del prolífic autor d'Algemesí, guanyadora del prestigiós Ciutat de Sagunt, fa camí d'esdevindre un clàssic modern de la literatura valencians. Secrets familiars i memòria històrica es donen la mà en un llibre avalat per crítica i públic.

3. Set narracions curtes per a una setmana llarga, de Joan Andrés Sorribes (2010). Una altra obra premiada, en aquest cas amb el Vila d'Almassora, i que mostra la bona salut que hi viu el gènere del conte per a adults.


4. Els cossos oblidats, de Salvador Iborra (2009). La dramàtica pèrdua d'aquest nou valor de la poesia en català ha causat un gran augment en l'interés per conèixer la seua bibliografia, com és el cas d'aquest poemari, amb el qual el valencià va aconseguir el Ciutat de Sagunt.

5. La Nana de Sara, de Josep Maria Franquet (2011). Tanca la llista de ficció de novembre una altra novetat de l'estiu d'enguany, un conte infantil que va estrenar col·lecció, Imagina, dedicada als contes il·lustrats, en aquest cas, per Jordi Alfonso.

NO-FICCIÓ

1. La arquitectura popular de Peñíscola, de Luis Vicén i Pepa Balaguer (2010). El manual signat per aquesta parella professional al voltant de la Ciutat en el Mar s'ha convertit en una obra de referència quant el tractament de les actuacions arquitectòniques en indrets de gran valor patrimonial.

2. José Vicente Borrás. Memorias de un maestro republicano, d'Ángel Rodríguez de Mier (2011). Novetat del mateix mes de novembre i presentat just el passat cap de setmana, l'obra d'Ángel Rodríguez ha revifat l'interés per la figura i els escrits que el mestre Borrás va dur a terme des de la presó, en els cinc mesos que va passar condemnat a mort abans de ser-li commutada la pena.

3. Ara, Estellés. 12 poemes, 12 cançons a Benicarló, de Francesc Delcastillo, Carme Alonso, Pepa Àlvarez i Òscar Coll (2011). Tot i la localitat que presumeix el subtítul, l'"Ara, Estellés" és una obra vàlida per a qualsevol indret catalanoparlant, que aborda, amb rigorosos i didàctics articles, la vida i l'obra d'un poeta immortal com és Vicent Andrés Estellés.

4. Josep Anton Baixeras, literatura i acció cívica, de Diversos Autors (2011). També estrena de novembre, l'estudi literari aborda una altra figura de les lletres catalanes del segle XX, en aquest cas, el tarragoní Josep Anton Baixeras, narrador, traductor, activista i articulista.

5. Els dolços i els salats dels forns de Vinaròs, de Diversos Autors (2010). Al marge dels cícles de novetats, els llibres gastronòmics de La Teca compten amb un seguiment constant dels cuinaires de les nostres contrades i més enllà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada