dimecres, 27 de març del 2013

El teatre a Onada Edicions

Avui, 27 de març, és el Dia Internacional del Teatre, una data simbòlica que des dels anys seixanta del passat segle XX, recorda a tots aquells i aquelles que fan possible que la interpretació arribe a tots els indrets del món.

En aquest sentit, la dramatúrgia té tres vessants dins del catàleg d'Onada. La col·lecció "Teatre" és la dirigida al públic adult i publica, entre d'altres, les guanyadores del Premi Ciutat de Sagunt. Precisament, la vencedora del 2009, "Les sense ànima" de Marc Artigau (qui ara publica "Els contes d'El Club de la Mitjanit") va encetar la nissaga. Després van vindre "Tàbula brasa", d'Albert Pijuan i "Tendències", de Rosa Maria Isart.

Curiosament, fins eixe moment els autors i autores venien de Catalunya, i a partir del quart volum, va canviar el signe cap el sud: "Diàlegs de Dalt i de Baix", del petrerí Orland Verdú, i dues novetats publicades fa poc: "La venjança d'en Bernat", de l'actor de Sant Jordi Joan Molina i "Àfrica", del gandià Joan Manuel Matoses.  
Amb tot, són una sèrie de dramatúrgies que destaquen per la seua qualitat i per la varietat de les propostes: des de la ciència ficció futurista a aventures i desventures medievals, de conversacions sobre els grans temes a les intimitats d'una reunió familiar. Així doncs, es fa palesa que el teatre, a més de la interpretació, també pot gaudir-se amb la lectura.

La segona vessant és la col·lecció "Teatre fàcil", dirigida als xiquets i xiquetes d'entre 3 i 6 anys. A hores d'ara són dos contes "Benvinguda la tardor" i "Àngel, l'amic imaginari", fets per Joaquina Barba, Irene Verdú i Noèlia Conca, les quals han ideat obretes adients per treballar i representar a l'aula i posar el cuquet del teatre als més menuts.

I per tancar, la tercera vessant és la de la investigació, que es correspon amb "Teatre al Baix Maestrat", un treball de recerca a càrrec de la filologa i estudiosa del teatre Fàtima Agut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada