dijous, 7 de març del 2013

"Per les mans". Marc Artigau al Printemps des Poètes de Tolosa de Llenguadoc

PRIMAVERA2013.JPGLa poesia de l'escriptor barceloní Marc Artigau i Queralt representarà el català al Printemps des Poètes 2013, una jornada en la qual s'hi llegiran poemes en vint idiomes diferents. Serà el proper dimecres 13 de març a la Maison des Initiatives Étudiantes de la Universitat de Tolosa de Llenguadoc II-Le Mirail.

Així doncs, com apunta l'UTM al seu web: "14h20 : Catalan (Fabrice Corrons) : Per les mans, de Marc Artigau." Aquesta és una composició del poemari "Desterrats", amb el qual Artigau va guanyar el Premi Josep Maria Ribelles Vila de Puçol 2011.

El Printemps des Poètes té lloc entre les 12.30 i les 16.00 hores del proper dimecres, i té com a lema d'enguant "Les voix du poème". Consisteix en la lectura continuada de poemes en una vintena de llengües, tant en la seua versió original com en una traducció al francés. A més a més del català, hi prenen part l'occità, el polonès, el gallec, l'àrab, el castellà, el castellà de Sudamèrica, el portuguès, el maia, l'anglés, el xinés, el malgaix, el llatí, l'alemany, el japonès, el rus, el grec, el persa, l'italià i el francés medieval. L'horari de l'activitat es pot consultar tot clicant ací.

Propera novetat de Marc Artigau

El barceloní és un autor que ha conreat diversos gèneres, tant la poesia, com hem vist, o la dramatúrgia ("Les sense ànima", per exemple) , i ara, de cara a Sant Jordi, hi sumarà el relat curt amb la propera publicació de "Els contes d'El Club de la Mitjanit", una selecció de les millors històries que cada nit ha radiat Artigau des del programa que hi presenta Pere Escobar a Catalunya Ràdio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada