dimecres, 6 de març del 2013

La poesia de Gerard Vergés, a Móra d'Ebre aquest dijous


La figura de Gerard Vergés i Príncep, el clàssic contemporani de les lletres ebrenques (i de la resta del territori catalanoparlant) continua recorrent les nostres comarques arran de la publicació de la biografia que ha dut a terme Emigdi Subirats el poeta tortosí.

Després de presentar l'obra a indrets com Tortosa o l'Aldea, demà dijous 7 de març serà el torn de Móra d'Ebre, a partir de les 20 hores a la Biblioteca Comarcal (Pl. de la Llanterna). L'acte està organitzat pel Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, l'Associació Cultural la Riuada, l'Ajuntament de Móra d'Ebre i Onada Edicions.

Hi està prevista la intervenció de l'alcalde de la localitat, Joan Piñol, el representant de La Riuada, Joan Launés, la presidenta d'Òmnium Terres de l'Ebre, Dolors Queralt, Àngels Pérez, pel CERE, així com el biògraf i el biografiat: Emigdi Subirats i Gerard Vergés.

Una jornada per descobrir o re-descobrir Gerard Vergés, una de les veus literàries més destacades de la segona meitat del segle XX (i el que portem del XXI), guardonat amb premis com el Carles Riba de Poesia, el Josep Pla o el Josep Vallverdú d'Assaig, sense oblidar el seu paper com activista cultural a la posguerra amb la revista GEMINIS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada