dijous, 14 d’agost del 2014

Es convoca el 10é Premi Internacional de Literatura de Viatges "Ciutat de Benicàssim"


A partir d'avui està oberta la convocatòria al 10é Premi Internacional de Literatura de Viatges "Ciutat de Benicàssim", guardó de referència en aquest gènere literari que organitza l'Ajuntament de Benicàssim, a la Plana Alta, amb la col·laboració de l'Universitat Jaume I i Onada Edicions. El "Ciutat de Benicàssim" compleix la seua primera dècada consolidant-se com un dels principals premis literaris del panorama valencià, així com del panorama internacional pel que fa a la literatura de viatges, un gènere popular i amb una rica història per la qual hi han passat escriptors i escriptores de talla universal.

Les bases

Pel que fa als punts més destacats de les bases, cal apuntar que com anys anteriors, es permet qualsevol relat de caràcter geogràfic situats en un temps i un espai concrets, així com les experiències de tota mena —­els viatges interiors— que un escriptor o una escriptora pot aportar relacionades amb les seues vicissituds emocionals, anímiques o intel·lectuals. En queden exclosos específicament els escrits de caràcter no literari. Es demana una extensió d'entre 130 i 180 pàgines DIN A4, i lliurar per triplicat en paper i en format PDF. S'estableix un únic premi de 6.000 euros i la publicació de l'obra per Onada Edicions. El termini conclou el proper 1 d'octubre de 2014.

Podeu trobar les bases senceres tot seguit.



El veredicte del 10é Premi Internacional de Literatura de Viatges "Ciutat de Benicàssim" es farà públic al mes de novembre, unes dates en les quals també està prevista la presentació del llibre guanyador de la 9a edició, "Mango con pimienta" d'Àngel Martínez Bermejo, el qual se sumarà a la col·lecció Narrativas a l'obra vencedora del 2012, "Sobre el caballito de madera", un dadaísta recorregut per Europa de la costa-riquenya Andrea Aguilar-Calderón. Ambdues obres destaquen per la seua qualitat i fan bones les dues qualitats que requereix una bona literatura de viatges: talent per captar allò interessant i talent per expressar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada