dimarts, 16 de setembre del 2014

Escriptors i obres d'Onada al programa Autors i autores a les aules 2014/15

Amb els curs que ara comença es posa en marxa un any més el programa d'Autors i autores a les aules, una iniciativa que busca mostrar, promoure i fer accessible la literatura nostrada a l'alumnat mitjançant la participació dels escriptors i escriptores a classe. D'aquesta manera, segons el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Lletres Catalanes, els estudiants desenvolupen habilitats tals com la capacitat de diàleg, el respecte i l'interés pel text escrit, fomenta el sentit crític i estimula el gust literari, ajuda a la pròpia expressió a través de l'escriptura, etc.

Fins el proper 15 d'octubre, tots els centres educatius que vullguen participar a Autors i autores a les aules poden sol·licitar l'escriptor/a que hi destigen a partir de l'extens llistat que ofereix l'ILC i que es pot consultar tot clicant ací.

Autors i autores a les aules és una de les iniciatives de conjugar l'escriptura i la docència més populars i rellevants, i són desenes els qui en prenen part, alguns dels quals han publicat obra amb Onada Edicions i són inclosos dins del programa Onada Educació per afavorir lectures amenes, amb valors i acompanyades de materials didàctics per a treballar a la classe. Són els següents, juntament els seus títols més indicats per a public infantil i juvenil.

 INFANTIL

Cinta Arasa - "Emergència al País de la Màgia" és un conte infantil il·lustrat que ens conta la difícil missió d'en Pau, un xiquet que rep l'encàrrec de que enguanya també es puga celebrar-hi el Nadal.

 PRIMÀRIA

Mercè Climent - "Marc i el poder sobre el temps" ens posa en la pell de Marc, un xiquet de Muro, a la comarca del Comtat, que obté un poder fabulós: pot aturar el temps a la seua voluntat. Us imagineu tot el que es pot fer amb aquesta màgica habilitat?

1r CICLE DE SECUNDÀRIA

Margarida Aritzeta - "Cita a la Paret de Gel" és una novel·la juvenil de gènere d'aventures. Un poble menut queda aïllat del món per una terrible i duradora tempesta de neu i gel. Amb el pas del temps, la diversió deixa pas a la por.

 2n CICLE DE SECUNDÀRIA

Enric Lluch - "Després del silenci" és un dels títols més reconeguts d'aquest autor valencià, tota una institució de la nostra literatura infantil i juvenil. El protagonista, Joan Queralt, es troba amb misteris i secrets al si de la seua família a la mort de sa mare, que el duran fins èpoques passades i indrets llunyans.

Joan Pla - "El repòs dels amants" alterna els dos grans temes de l'obra de Joan Pla, un dels autors de referència de la literatura juvenil valenciana. Ambientat al despoblat de la Mussara, Roser i els seus amics esbrinen quins misteris s'amaguen en aquest racó tan especial, on realitat i fets paranormals es donen la mà.

Jordi Santasusagna - "La lluna de Praga" és un thriller a cavall entre dues ciutats, Manresa i Praga, amb personatges cruels, un rerefons de conxorxes polítiques i un terrible secret familiar que s’ha mantingut ocult durant massa temps. 

BATXILLERAT

Manel Alonso - "Cròniques des de l'infern" és un recull d'articles d'opinió en el qual Alonso tracta les diverses crisis (econòmica, social, institucional, política, etc) que afecten els valencians i les valencianes.

Manel Joan i Arinyó - "Versos blancs" és un recull de la seua poesia publicada durant la dècada dels 80 i 90, en la qual grans temes com el territori, la història i els nostres símbols són recurrents. Mentre "El cas Peníscola" és una novel·la d'intriga i crim, protagonitzada per la inspectora dels Mossos Anna Recasens, qui pretén resoldre pel seu compte un antic assassinat fòra de la seua jurisdicció.

Joan Pinyol - "Ningú no mor" combina el misteri, la intriga i la por per narrar les investigacions dels protagonistes al voltant de la tèrbola història que rodeja la construcció del seu institut i que remourà el món dels vius i el dels morts.

Josep Usó - "Una història amb sol i ombres" és una novel·la que recupera la memòria històrica recent, quan a la dècada dels 70, l'Estat espanyol sortia d'una dictadura i Xile n'entrava en una.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada