divendres, 12 de maig del 2017

El poemari "On la sang", vist per l'escriptora Marta Pérez Sierra

La poetessa Marta Pérez Sierra ha ressenyat "On la sang" de Ricard Garcia en un article publicat a la pàgina Llavor Cultural. En ell, Pérez Sierra, qui ja coneixia els versos de veu de l'autor quan encara erem inèdits, assenyala que "al poeta se li revela la bellesa de la vida i la mort en tastar-les, no només amb la boca, sinó també amb les mans, amb els narius, amb el cos sencer".

Premi de Poesia Ciutat de Sagunt, un dels més prestigiosos de les lletres valencianes, "On la sang" parla de múltiples temes ("els sexe, el pas dels temps, l'amor, l'enyor, el dol") que "es masteguen (...). I ens fa tastar als lectors, vers a vers, la sal de viure. Ens fa sentir que aquest llibre és casa nostra, com el cos estimat del seu poema".

Així llegim 'On la sang': des de l’estómac, amb la mort que passa, que és sang, com la vida. Poemes on retrobes aquell mar que et pot engolir i que també et vivifica. Aquest desordre que és el dia a dia, que se’t fica a la pell i et somou i et precipita. Aquesta terra que et xucla per dur-te fins a les seves arrels i donar-t’ho tot, la sang. Com les roses del poeta que es resisteixen a morir. El poeta calla i escolta, jo llegeixo i la pell se’m torna delicada com quan era una nena i encara no sabia que un dia se m’omplirien de taques les mans, com les de l’avi de Ricard, i així sabria que un dia jo també seria rosa seca en un jardí boirós que anomenem mort. Mentrestant, busco l’abric de les paraules per somiar la il·lusió ingràvida del vol. 

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada