dilluns, 8 de maig del 2017

"Un repte apassionant". El diari Mediterráneo es fa ressò del projecte Literatura Km 0 a les Comarques de Castelló

El projecte Literatura Km 0 aplega el pròxim dimarts 9 de maig a la ciutat de Castelló, en un acte en el que es presentarà aquesta iniciativa d'Onada Educació, alguns dels títols que en formen part de la mà dels seus autors i autores, així com una conferència de l'acadèmic Joan Francesc Mira. La rellevància cultural i educativa d'aquest esdeveniment que tindrà lloc a l'Espai Menador ha despertat l'interès del diari Mediterráneo, qui publica un reportatge en el suplement Quaderns.

Com bé exposa el text del periodista Eric Gras, amb Literatura Km 0 a les Comarques de Castelló "es persegueix dur a les aules dels instituts les obres d’autors representatius que escriuen en valencià" i que pateixen una falta de visibilitat. L'article pren el testimoni del director científic d'Onada, Miquel Àngel Pradilla: "El que busquem, d’alguna manera, és prestigiar la literatura, fer visible la precarietat de l’autor i de la literatura valenciana i la seua poca presència a les aules", però al mateix temps, ens trobem en "un moment fonamental per que la literatura en valencià tregui el cap i que s’articuli d’una manera professional". 

Propostes com la d'Onada Educació busquen precisament la complicitat des dels diferents agents de l'ensenyament per apropar els escriptors de proximitat a les classes. En aquest inici de Literatura Km 0 es compta amb noms com Vicent Palatsí, Joan Pla, Vicent Andreu Navarro, Clara Gil o Josep Usó, tots ells arrelats als pobles de la Plana. 

"Prestigiar la literatura, la nostra literatura, la nostra llengua, apostar pels nostres autors i autores i promoure les seues obres a les aules... Onada Edicions té davant seu un veritable repte, però apassionant", conclou el reportatge de Mediterráneo, el qual podeu llegir-lo sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada