dilluns, 22 de maig del 2017

Preparant novetats: "Jesús Boira Sidro. Poeta silenciat (1909-1937)" de Carles Mulet


Carles Mulet és conegut especialment per la seua tasca política, actualment com a regidor al seu poble, Cabanes, i com a senador. Però també compta amb una interessant faceta d'escriptor, que prossegueix amb el seu nou llibre: "Jesús Boira Sidro. Poeta silenciat (1909-1937)", en el qual compta la història d'aquest jove mossèn cabanyut, mestre d'escola rural i escriptor en valencià, afusellat en la Guerra Civil.

Sinopsi
Bona part de la gent passa per aquest món, sense deixar més rastre que allò que deixa als seus, els records, vivències, aprenentatge. Els creadors deixen un legat, els poetes deixen els seus poemes per la posteritat. En aquest cas, fruit d’una troballa accidental, descobrim un legat silenciat, una tragèdia oblidada i anònima. Una de tantes vides trencades per una guerra absurda. Què haguera passat amb la persona, amb el poeta, amb el religiós si se l’haguera deixat viure. Aquest treball és sols un petit homenatge al personatge, i a totes les persones assassinades per les guerres que fan els homes.

Autor
Carles Mulet Garcia (Cabanes, 1975). Llicenciat en Filosofia i en Humanitats. La producció literària de l’autor és ben irregular i intermitent. Des de l’autoedició de fins a 14 fancines i autoedicions limitades durant els anys 90, a poemaris entre els quals destaca "Eclipsis de Mar", editat per l’Ajuntament de Castelló l’any 2002 al guanyar el Premi de Poesia de la Ciutat “Miquel Peris i Segarra”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada