dimecres, 14 de març del 2018

Carles Castellà presenta "El tortosí del Baix Ebre i l'estàndard" aquest divendres a Tortosa


L'Espai Patronat de Tortosa acollirà l'estrena del nou llibre del filòleg Carles M. Castellà, "El tortosí del Baix Ebre i l'estàndard", una obra monumental en la qual l'autor aprofundeix en l'estudi de la variant tortosina del català més genuïna, a partir de les aportacions d'una vuitantena d'informants de tots els pobles de la comarca i buidatge de texts històrics.

L'acte serà el divendres 16 de març, a partir de les 19 hores i comptarà amb la participació de Joaquim del Pino, conseller del Consell Comarcal del Baix Ebre, Montserrat Nadal, cap del Servei de Foment d'Ús del Català, i Miquel Àngel Pradilla, professor de la URV i membre de la Secció Filològica de l'IEC.

Com apunta la notícia que li dedica Imagina Ràdio, "l’obra és el fruit d’una investigació de més de dos anys, guardonada amb la IV Beca Joan Veny que concedeix l’Institut Ramon Muntaner (...) ha recuperat un ric vocabulari que abasta des del camp i la mar fins a les tasques de la llar. Són informants de primera generació, que encara conserven els trets lingüístics més autèntics. A més a més, ha tractat el model de llengua que empren les escoles, els mitjans de comunicació o els literats de la comarca i, d’altra banda, ha revisat el tortosí que empraven els escriptors de fa cent anys i més".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada