Arran de la reeixida presentació de "Entre la pedra i el ferro", el passat 1 de febrer a Sagunt, els dos coordinadors d'aquest poemari col·lectiu, Vicent Penya i Antoni Gómez, han publicat un article al diari Levante-EMV, en el que proposen la poesia com una eina de reivindicació del patrimoni. D'això va aquest llibre, en el que una seixantena d'escriptors i escriptores canten a la riquesa històrica i monumental de la capital del Camp de Morvedre, i que forma part de les iniciatives plantejades per a la candidatura de Sagunt a la Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.
"El patrimoni i la poesia coexisteixen harmònicament com a valors humans fonamentals que són", apunten Penya i Gómez en l'article, els quals afegeixen que amb el títol, "Entre la pedra i el ferro", ja deixen ben clar els dos elements que simbolitzen el municipi: el llegat d'ibers i romans, i el llegat de la industrialització del Port. Aquesta dualitat també es trasllada al poemari, que incorpora versos en valencià i en castellà, alguns d'ells inèdits i d'altres ja publicats, amb una especial cura amb els escriptors de la comarca.
Comptat i debatut, una antologia que llança un missatge de cultura i tolerància al voltant de la poesia i de la seua capacitat de projectar a través de la bellesa dels paraules una imatge de ciutat que aspira a ser patrimoni universal i exemple de respecte i convivència entre els seus ciutadans i entre tots els ciutadans del món. Que este treball servisca perquè els generacions venidores gaudisquen, entre la pedra i el ferro, dels més nobles entranyes de la humanitat.
Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada