dimecres, 28 de març del 2018

"Un mosaic d’històries entrellaçades que restitueix un lèxic específic de la zona". La Calamanda parla de "L'escamot de la nit serrada"

Tot aprofitant la pròxima presentació a Tortosa de "L'escamot de la nit serrada", el nou llibre de Manel Ollé, aquest divendres 6 d'abril, el diari digital La Calamanda s'ha fet ressò i ha publicat un article al voltant de l'esperada novel·la de l'escriptor ulldeconenc, la qual parteix d'un vell rumor de la postguerra per composar un text on excel·leix l'ús de la variant tortosina de la llengua més genuïna.

"Un mosaic d’històries entrellaçades". Així defineix la periodista Alícia Coscollano el nou volum d'Ollé. Aquest ens ubica després de la Guerra Civil, en un poble que està patint forts aiguats. En un vetllatori hi coincideixen dos personatges amb poc en comú, però que aquella nit es troben gràcies a les confidències compartides al voltant de misteriosos actes de coratge.

"A partir d’aquí, Ollé desgrana històries entrellaçades que ens condueixen a reflexions sobre el patrimoni, el paisatge, els valors humans, l’actuació cívica o el compromís amb l’entorn. I tot això, com destaca l’autor, amb la finalitat de restituir i 'tornar a ficar en circulació' lèxic específic de la zona que havia caigut en desús", hi afegeix l'article.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada