dissabte, 17 de març del 2018

"Una resposta poètica al dolor, la indignació i l’estupor". Xavier Vega parla de "Versos contra la violència" a Núvol

El professor i escriptor Xavier Vega Castellví dedica un article al poemari col·lectiu "Versos contra la violència", publicat al digital de cultura Núvol. El de Flix presenta aquest llibre, que sorgeix arran dels fets de l'1 d'Octubre a les Terres de l'Ebre, com "una resposta poètica al dolor, la indignació i l’estupor que van provocar les càrregues policials contra la bona gent que havia decidit mostrar a les urnes el rebuig a un estat autoritari i el desig d’un país més digne i més lliure".

Gairebé setanta plomes composen "Versos contra la violència", que va nàixer com recital d'urgència a primeres d'octubre, va passar a llibre a finals de desembre, i ara torna als escenaris amb un nou format de recital i espectacle teatral. En la ressenya, Vega exposa alguns dels noms que hi participen, com el de Jesús M. Tibau, un dels impulsors del projecte, o el de clàssics tortosins com Manuel Pérez Bonfill. Són poetes provinents de les quatre comarques ebrenques, i també del Baix Maestrat, noms com "Andreu Carranza, Zoraida Burgos, Josep Igual, Agustí Forner, Montse Castellà, Emigdi Subirats, Manel Ollé, Carme Cruelles, Joan Callau, Sílvia Mayans, Eduardo Margaretto, Lluís Martin Santos, Fèlix Edo, Francesca Aliern, Màrius Pont, Jordi Duran, Tomàs Camacho o Joan Todó, entre d’altres."

Apunta Xavier Vega que la poesia ha de fer un paper d'espill de la societat, de saber mostrar el camí i els seus obstacles. I en aquesta línia trobem aquest "llibre coral i heterogeni, però sobretot és un llibre digne, ple de dignitat ètica i estètica que cal llegir per atrapar una mica d’aquests temps de lluites cíviques i de perplexitats que se’ns escolen entre els dits, com l’aigua".

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada