dimecres, 3 d’octubre del 2018

"Un rebost per a una cuina saborosa, diversa, pròxima, saludable i amb arrels en la tradició local". Manel Alonso parla de "El rebost perfecte. La cuina de Miquel Barrera"

El crític literari Manel Alonso s'ha fixat en "El rebost perfecte. La cuina de Miquel Barrera" per dedicar-li una ressenya, publicada al Diari Gran. En l'article, l'escriptor puçolenc s'inicia exposant que l'autor d'aquest llibre gastronòmic, Joan Garí, "és un home a qui li agrada gaudir del millor que ens pot oferir la vida", com va palesar en el seu anterior volum, "La memòria del sabor".

Tot seguit, Alonso presenta el protagonista de "El rebost perfecte": Miquel Barrera, que des de la Vall d'Alba, "és un dels millors cuiners del País Valencià", reconegut amb una estrella Michelin en el seu restaurant Cal Paradís amb una aposta culinària centrada en els productes del nord valencià i "coneixedor dels productes de qualitat que oferixen el mar, el camp i el bosc de l’espai on habita i que ha acabat convertint en el rebost de la seua cuina. Un rebost per a una cuina saborosa, diversa, pròxima, saludable i amb arrels en la tradició local".

D'aquesta manera, la ressenya explica que el llibre de Joan Garí no es queda en un simple retrat de Barrera entre fogons, sinó com l'ubica "com una de les darreres baules de la llarga tradició culinària valenciana", sense perdre de vista les íntimes influències familiars, espacials i temporals del xef de la Plana Alta, "a través dels quals coneixerem el territori, un espai geogràfic amb una gran varietat d’ecosistemes on un individu sensible i creatiu, amb les idees clares com Barrera, ha treballat fins aconseguir uns plats magnífics. Del rebost passarem a la cuina per a tot seguit regalar-nos divuit receptes suculentes".

Podeu llegir l'article sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada