dissabte, 20 d’octubre del 2018

Jordi Ortiz, Josep Porcar i Ignasi Garcia guanyen els Premis Literaris Ciutat de Sagunt 2018

Jordi Ortiz, Josep Porcar i Ignasi Garcia han estat els guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Sagunt 2018. El Centre Cultural Mario Monreal de la històrica localitat morvedrina, que enguany ostenta la Capitalitat Cultural Valenciana, va acollir l'acte de proclamació de les obres vencedores del ja consolidat certamen saguntí, un dels més prestigiosos de les lletres valencianes.
 

El barceloní Jordi Ortiz ha obtingut el XX Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt amb "No tractis Déu de vostè", un colpidor drama basat en la seua família. Exposa la relació del protagonista amb sa mare, diagnosticada d'Alzheimer en la senectut. Això comporta una cursa contrarrellotge per conèixer-la a fons abans del deteriorament físic i mental. Ortiz compta amb més d'una vintena de títols, amb premis com el Contarella de Ciutadella de Menorca, el Vila de Perpinyà, el Ciutat d'Olot o el Ciutat d'Elx, entre d'altres.


Pel que fa al guardó més veterà, el XXI Premi de Poesia Jaume Bru i Vidal, ha quedat en un escriptor de proximitat: el castellonenc Josep Porcar, que passa per ser un dels noms a tindre en compte en la poesia contemporània valenciana. Amb "Anys llum" Porcar realitza un potent viatge introspectiu, commocionat per les solsides vitals que duen a un replantejament existencial i a un desig d'aferrar-se als fils de la vida. Amb Ciutat de Sagunt, Porcar hi suma un altre reconeixement a la seua bibliografia.


Finalment, el XV Premi de Teatre Pepe Alba ha estat concedit a "Treball de recerca", la dramatúrgia del català Ignasi Garcia. Protagonitzada per una jove estudiant, Andrea, exposa com el que semblava un senzill treball de recerca escolar sobre la memòria històrica de la guerra civil al seu poble obrirà secrets ocults i inesperats.


En aquest acte de lliurament, conduït per la companyia teatral Camí de Nora i amb presència de l'alcalde Quico Fernández i el regidor José Manuel Tarazona, es va informar de la gran acollida que ha tingut aquesta edició, amb un total de 103 originals presentats, fet que palesa la bona salut del certament saguntí.

Imatges: Ajuntament de Sagunt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada