dilluns, 1 d’octubre del 2018

El més consultat a Onadaedicions.com durant setembre

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de setembre.

FICCIÓ

1. El tresor maleït de Castor. Una de les últimes novetats d'àlbum infantil il·lustrat proposa com a protagonista un conegut personatge històric: el Papa Luna, l'habitant més insigne del majestuós castell de Peníscola. L'autor Jesús Maestro inicia el que confiem serà una llarga nissaga d'aventures en el que la saviesa del pontífex serà essencial per resoldre tota mena de problemes, com el que li presenta el temible pirata Castor.

2. El príncipe Serafín. Un altre àlbum il·lustrat, aparegut la passada primavera, és el que els proposen l'escriptora Raquel Díez i la il·lustradora Mónica Carretero. Ens presenten Serafín, un príncep molt peculiar, que només busca parella per casar-se, i que en aquesta recerca, descobrirà què és el que cal per ser feliç. Una obra de valors coeducatius, per treballar la llibertat i la tolerància amb els més menuts.

3. Espill. Aquesta obra, també coneguda com Llibres de les dones, és un clàssic entre els clàssics del Segle d'Or valencià. L'autor, Jaume Roig, metge de la Corona, va crear un llibre tan misogin, que fins i tot es pot entendre com una exageració premeditada per la sàtira. Ho podeu descobrir amb aquesta adaptació a la prosa actual dels versos medievals, duta a terme per Salvador Vendrell.

4. Temps de clepsidra. L'any 2013 faltava a Benicàssim Joan-Baptista Campos. L'escriptor del Grau de Castelló deixava una valuosa obra literària que abastava diversos gèneres, com el conte, la novel·la de viatges i la poesia. I precisament en la lírica s'enquadra aquest títol, ja pòstum, en el que Campos reflexiona sobre com transcorre el temps amb un final que s'albirava.

5. Quaranta-sis contes i un gelat. L'enyorat escriptor castellonenc Vicent Marçà va publicar, ara ja fa prop de 15 anys, aquest curiós llibre experimental per a xiquets i xiquetes. Parteix d'una situació comuna, quasi quotidiana: dos menuts enfrontats per un gelat de kiwi, arran d'això, imagina fins quaranta-sis versions diferents, de tota índole, que ajuden a treballar els registres a les aules. I a més, és divertidíssima!

NO FICCIÓ

1. El rebost perfecte. La cuina de Miquel Barrera. L'obra de cuina de referència a les comarques de Castelló. L'escriptor Joan Garí recupera la seua faceta de literat gastronòmic per cometre una personal visió del xef Miquel Barrera, estrella Michelin, i de la seua concepció culinària, plasmada en el restaurant Cal Paradís, a la Vall d'Alba. Pel camí, un homenatge als productes de qualitat agroalimentaris del nord valencià, part fonamental de la gastronomia de Barrera.

2. La comunicació local i premsa històrica al Montsià. Aquesta novetat es presenta el pròxim 25 d'octubre a la Ràpita, la localitat de Jaume Guzmán. Estudiós de la comunicació, ha realitzat una investigació que analitza el recorregut que han tingut les publicacions locals i comarcals de la seua comarca, el Montsià, en les últimes dècades.

3. Primavera del 38. El de Ricard Martí ha estat un dels llibres més reeixits dels darrers mesos. Des de la seua publicació a principis d'agost, nombrós públic s'ha interessat pels fets històrics que van ocórrer ara fa 80 anys en les comarques del Maestrat i els Ports, quan el front de la guerra civil va aplegar a aquests indrets. Un assaig amè i rigorós, amb un complet annex d'imatges, per comprendre una part fonamental de la nostra història recent.

4. Argumentació i educació discursiva. El gènere cartes al director en l'ensenyament. El lingüista Enric Portalés publica aquest estudi en el que tracta una variant dels textos periodístics ben coneguda, com són les cartes al director. A través d'aquesta anàlisi, extrau estratègies i tècniques que permeten conèixer els recursos de la persuasió i ajudar l'estudiantat amb la confecció de textos argumentatius. Aquest llibre va obtindre el Premi de la Crítica de Llengua de l'IIFV.

5. Maquis i masovers. Si l'estiu ja va dur a terme un bon grapat de presentacions, aquesta tardor Raül González continua els actes públics al voltant d'aquest treball de la memòria històrica, centrat en els maquis de l'AGLA que van actuar per les muntanyes del nord valencià, Aragó i sud català, així com les relacions que van establir amb la comunitat masovera d'aquests indrets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada