diumenge, 30 de desembre del 2018

"Del plat al full". El Temps destaca "El rebost perfecte" de Joan Garí i Miquel Barrera

El periodista Manel Domingo publica un article a El Temps amb les principals propostes de literatura gastronòmica en català que ha deixat l'any que és a punt de finir, tot basant-se en les nominacions que ha proclamat l'organització dels Premis Gourmand, els considerats guardons de referència pel que fa als llibre de cuina i de vi d'arreu del món.

Domingo esmenta la destacada tradició de les nostres lletres de juntar lletres i àpats: Ausiàs March, Vicent Andrés Estellés, Josep Pla... "Quan la cuina ha transmutat en lletra, el resultat pot ser deliciosament interessant. Però aquesta mixtura no només ha vingut de la mà dels grans autors. També el poble anònim, que de vegades ni per a menjar tenia, ha signat cançons, rondalles i llegendes que reflectien l’estima per la seua cuina. Animals estrambòtics, els humans, d’una necessitat tan elemental com alimentar-se hem fet cultura."

I entre la tria duta a terme per Domingo, qui encapçala l'article és "El rebost perfecte", el retrat que Joan Garí ha fet del cuiner Miquel Barrera i de la seua gastronomia en el restaurant Cal Paradís. Amb una estrella Michelin, Barrera ha apostat pels productes de proximitat de les comarques de Castelló, tot aprofitant la riquesa d'aquest magatzem natural i de primera qualitat que esmenta Garí en el títol: "Els seus productes naturals, recol·lectats entre la mar i la muntanya, constitueixen el rebost perfecte perquè cuiners com Barrera continuen reinventant l’art gastronòmic". El llibre, publicat en un format de gamma alta, ha rebut dues nominacions als Gourmands: millor llibre de xef i millor llibre de cuina.

Una proposta que, sobre totes les coses, ens parla de la cuina valenciana i reivindica que la dieta mediterrània no deixe de ser el que sempre ha sigut: un estil de vida.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada