dilluns, 31 de desembre del 2018

Recuperar els cossos oblidats. El blog Diario de una revolución urbana ressenya el poemari de Salvador Iborra

Set anys després del seu assassinat, la figura del poeta valencià Salvador Iborra és present en el panorama literari. Com a llegat, ens ha deixat una, malauradament, massa curta obra poètica, la qual es va reivindicant cada cop més com un dels noms propis de la generació de lírics nostrats de principis d'aquest segle, especialment amb "Els cossos oblidats", el poemari amb el qual va guanyar el Premi Ciutat de Sagunt de l'any 2009.

Just sobre aquest poemari ha escrit Adrián Salcedo una ressenya al seu blog, Diario de una revolución urbana i en el que se centra en la figura poètica que li dóna nom al recull de versos, "aquests cossos que han estat oblidats conscientment, potser per ell, o potser per tothom".

D'aquesta forma, el text apunta que és "una recuperació i una restitució dels cossos oblidats", a partir d'aquells que el poeta selecciona, "prenent el mot no com la figura humana que generalment s’evoca, sinó en el sentit de la unitat física".

I vés per on, sembla que la recuperació d’aquest llibre seu vindria a ser molt adient per part de tots, en aquesta època nostra en què parlem excessivament del cos i ens n’oblidem excessivament d’altres [cossos].  

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada