dijous, 25 d’abril del 2019

"Frederic Mauri: trajectòria magistral, silenci clamorós". El Diari de Tarragona dedica un reportatge a la biografia "Mauri essencial"


La periodista Marina Pallás ha escrit un complet article per al Diari de Tarragona del llibre biogràfic "Mauri essencial", escrit per Manel Ollé sobre la figura de Frederic Mauri, pintor, gravador i exlibrista, un dels noms claus del renaixement cultural tortosí en la segona meitat del segle XX.

"Estem davant d’un artista d’un grandíssim nivell, artístic, tècnic i intel·lectual", apunta l'escriptor Manel Ollé, qui va ser company amb Mauri en el cos docent de l'Institut de Batxillerat de Tortosa, i hi assenyala que va composar aquesta obra biogràfica amb l'interès de difondre la vessant menys coneguda del seu treball. Més enllà de la pintura, hi ha cartells, il·lustracions i, sobretot, ex-libris, on Mauri està considerat com un dels millors especialistes contemporanis: "l’aportació que ha fet Mauri a l’exlibrisme és important i mereix un estudi atent. Hi ha una opinió unànime entre els experts: la seua és una producció, a més d’abundosa, original i excel·lent", diu Ollé.

Mauri, nascut a Tortosa l'any 1940, es va formar a l'Escola de Belles Arts de Barcelona. Va ser un jove talentós, amb un gran bagatge de coneixement artístic influenciat pels pintors tortosins Gimeno i Arasa. De nou a la seua ciutat, va ser un dels fundadors del grup Macla-65, "i va realitzar nombroses exposicions, tant individuals com col·lectives, en les quals va explorar diverses manifestacions artístiques, des de gravats fins als olis, caracteritzats per una intensa documentació, un potent treball de la composició, el color i la il·luminació, i a la vegada, pintura arrelada al seu territori més íntim", hi exposa Pallás.

"Mauri essencial" forma part de la col·lecció Gent nostra, dedicada a visibilitzar i difondre el potencial de les persones de les comarques del Maestrat, els Ports i les Terres de l'Ebre. "Som un territori mancat d’autoestima, amb trajectòries destacadíssimes amb silencis clamorosos", hi tanca el director científic d'Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada