diumenge, 13 de maig del 2012

"La mort, a l'ombra del bibliotecari", ressenyada al Regió 7

La novel·la de Màrius Moneo, recentment presentada a Sagunt, on hi ha guanyat el Premi de Narrativa dins del Certamen Literari d'aquesta ciutat, ha estat una de les novetats més destacades pel que fa al Sant Jordi berguedà. Amb "La mort, a l'ombra del bibliotecari", el de Berga ens proposa un relat que mescla la novel·la negre i alguns tocs d'humor, en un indret tan particular com el costerut poble de Corbera.

Precisament, com a novetat berguedana, ha estat comentada per un historiador d'aquest indret, Albert Rumbo i Soler, a les pàgines del Regio 7, el diari de la Catalunya Central. Anomena l'obra de Màrius Moneo com un llibre "amè, agradós, de verb fàcil i digerible, la qual cosa no vol pas dir mancat de qualitat literària". També hi apunta la combinació entre la capacitat per fer-hi (som)riure i, a l'hora, reflexionar-hi.

En aquesta obra, protagonitzada per un bibliotecari misantrop que ensopega casualment amb un crim en el qual s'acaba veient involucrat, el Màrius situa l'acció a la ciutat de Corbera, una població que malgrat ser imaginària tots els lectors poden identificar fàcilment. La mort, a l'ombra del bibliotecari és un llibre on no sobra ni falta cap mot, un llibre on totes i cadascuna de les paraules han estat posades per algun motiu o altre i amb alguna significació concreta, volguda i intencionada.

La ressenya sencera d'Albert Rumbo es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada