dimarts, 15 de maig del 2012

"Un pont sobre el meridià" i la cooperativa de la creativitat

Vicent Sanz és un dels integrants del col·lectiu El Pont, que aglutina bona part dels escriptors i escriptores de les comarques del nord valencià. L'entitat, que tot just està arrancant, ha publicat recentment "Un pont sobre el meridià", un conjunt de tretze relats d'alguns dels components d'El Pont, entre els quals s'hi troba el de Traiguera.

Per conèixer una mica més la història que s'amaga darrere d'El Pont i de la seua primera obra, en Sanz ha fet cinc cèntims en un article pujat al seu bloc, Triticària, on reprodueix el prefaci del llibre i que duu per títol "Cooperativa de la creativitat".

En el text, s'explica la trajectòria de l'associació, des dels contactes inicials, ara fa dos anys, a Benicarló i Benassal fins la realitat de "Un pont sobre el meridià", una autèntica targeta de presentació del que es cou al voltant d'aquestes comarques al voltant del meridià de Greenwich.

Pel que fa als relats, va demanar-se als participants que se centressen a retratar la societat actual de les nostres comarques a la llum de les transformacions dels darrers temps, sense més concrecions. En conseqüència qui els llegisca hi trobarà els conflictes de la societat que vivim, propis del segle XXI, tal com es viuen a la nostra terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada