dilluns, 21 de maig del 2012

La pastisseria i la cuina de la garrofa a Onda Cero Tarragona

Jaume Biarnés, cap de cuina del departament de recerca de la Fundació Alícia, ha exposat les propietats de la garrofa com a condiment culinari en el programa "La ciutat", que presenta Adriana Haro a Onda Cero Tarragona. L'entrevista ha partit de la publicació del llibre "La pastisseria i la cuina de la garrofa", on la Fundació Alícia ha desenvolupat tot un seguit de receptes amb la garrofa com a protagonista i que acompanyen altres receptes de cuiners i pastissers catalans.

Precisament, com apunta Biarnés, el llibre sorgeix com un aglutinador del treball que des de fa anys estan realitzant restauradors de Catalunya amb la garrofa, i a la vegada, contribuir a que aquest producte mediterrani supere l'estigma de ser "menjar de cavalls". Per això, com apunta el representant de la Fundació Alícia, "cal mirar-la amb nous ulls".

Un producte saludable

A més a més, ha detallat les propietats d'aquest ingredient: té molta fibra i no tè pràcticament greixos, la qual cosa el converteix en un producte molt saludable. En el llibre s'ha treballat amb la farina de la garrofa, que condimenta tota mena de plats, des dels entrants fins les postres. El gran repte, en tot cas reconeix Biarnés, passa per posar la farina de la garrofa fàcilment a l'abast dels consumidors, tot i que ja cada cop és més habitual a les botigues de nutrició i dietètica.

En aquest reproductor es pot escoltar l'entrevista sencera d'Adriana Haro a Jaume Biarnés, que comença a partir del minut 43.


Más audios en Onda Cero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada