dimecres, 2 de maig del 2012

El més consultat a Onadaedicions.com durant abril

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes d'abril.

FICCIÓ

1. Un pont sobre el meridià. Enceta l'escalafó aquest conjunt de contes que dotze autors i una autora de l'Associació El Pont, una cooperativa d'escriptors de les comarques castellonenques. L'obra, que s'ha presentat a indrets com Borriana, Betxí, Vinaròs o Benicarló, és una mostra de la literatura contemporània en valencià a estes terres, amb relats de tota mena però amb un punt d'unió: el territori.

2. Vitis vinifera cataloniae. Després de tres mesos al més alt, la reeixida obra de Vicent Palatsí ha baixat al segon esglaó, però no per això ha davallat el seu interés entre els lectors i lectors, com es va poder apreciar recentment a la Fira del Llibre de València. A poc de fer l'any de publicació, els relats eròtics per amants del vi conserven l'espurna. La propera cita serà aquest mateix dissabte, a la Fira de Castelló.

3. Diàlegs de Dalt i de Baix. La dramatúrgia és un gènere força minoritari, però això no vol dir que conté amb part de l'interés del públic ni que no publique textos de qualitat. Els dos factors es donen en aquesta obra en quatre parts d'Orland Verdú, qui continua presentant el llibre, com ha fet a València. Un curiós tractament sobre els grans temes avalat amb el Pepe Alba - Ciutat de Sagunt de Teatre.

4. La mort a l'ombra del bibliotecari. Publicat el passat mes de novembre, el llibre de Màrius Moneo ha anat a poc a poc i guanyant terreny, aconseguint el favor del lector gràcies a una bona i original història, que entremescla la novel·la negra amb l'humor, en un entorn ben peculiar com és el poble de Corbera. També és guanyadora del darrer Ciutat de Sagunt, en aquest cas de Narrativa.

5. Les vertaderes memòries de Salvador Orlan. Una altra narrativa tanca l'escalafó de ficció. Novetat d'aquest Sant Jordi 2012, i amb el Vila d'Almassora sota el braç, ens arriba des de Mallorca una de les darreres obres del prolífic i guardonat Miquel López Crespí, un llibre que explora, des de la primera persona, l'actuació de Llorenç Villalonga durant l'immediat esclat de la Guerra Civil a Palma.

NO FICCIÓ

1. La pastisseria i la cuina de la garrofa. Per quart mes, l'original receptari s'ha col·locat al més alt del rànquing del més sol·licitat en categoria de no-ficció, mostra del creixent interés que la cuina amb garrofa ha despertat entre els lectors i lectores d'ençà la seua publicació, al gener d'enguany. La Fundació Alícia i altres cuiners, restauradors i pastissers han assolit un llibre curiós i pràctic, gairebé únic dins la varietat d'obres gastronòmiques i que pot servir per donar una nova oportunitat a la garrofa dins les cuines.

2. La vida tortosina. Volum I. A les poc temps de posar-se a la venda, al Nadal, es van exhaurir els exemplars, de manera que hom esperava una reedició d'aquest primer volum de la completa monografia de Quimo Panisello, que finalment va arribar a les voltes de Sant Jordi, acompanyat del segon volum. De nou, el públic va respondre i va esdevindre en un dels llibres més venuts a la Diada a la ciutat de Tortosa, veritable protagonista d'aquest treball.

3. Del bon humor tortosí. En tercer lloc, la primera novetat d'aquest Sant Jordi 2012, presentada amb èxit al Felip Pedrell passat 20 d'abril. Ens referim a aquest inèdit del folklorista Joan Moreira, un curiós llibre que ens retrotrau a la Tortosa quotidiana de dècades passades, i que surt a la llum quasi 60 anys després de la mort de l'autor, gràcies a l'impuls de la família. Ha estat considerat com el tercer llibre més venut a Sant Jordi a la capital de l'Ebre.

4. La cuina del Delta de l'Ebre. L'altra novetat d'enguany de la col·lecció gastronòmica La teca és un conjunt de receptes tradicionals del Delta de l'Ebre, concretament del poble de la Cava, dut a terme per l'Associació Local de Dones, i que a poc a poc s'està convertint en una obra de referència per entendre i compartir la riquesa culinària que amaguen les llars deltaiques.

5. José Vicente Borrás. Memorias de un maestro republicano. Tanca l'escalafó un retorn a la llista; quatre mesos després, els escrits del mestre de Càlig apareixen de nou gràcies a la nova roda de presentacions del llibre amb motiu del Dia del Llibre, en llocs com ara Vinaròs. Amb tot, l'obra impulsada per Àngel Rodríguez de Mier, quasi mig any després de la seua publicació, ha esdevingut en un dels llibres més demanats de temàtica territorial de la comarca del Maestrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada